ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για εκδρομή σχολειού με στόχο το "ανελέητο shopping"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:30:00 μ.μ. |
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ:
Επιστολή γονέα προς το Σύλλογο μας για τις εκδρομές φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών σε καταναλωτικούς προορισμούς εκτός Άργους. 

-Κύριε Πρόεδρε,
σε λίγες μέρες το Γυμνάσιο του Άργους ( Μπουσουλοπουλειο) οργανώνει μια εκδρομή στην Αθήνα στο Πλανητάριο και…. φυσικά μετά θα τους ξαμολήσουν στο γνωστό εμπορικό κέντρο… Mall !!!
Εκεί μαθητές και μαθήτριες θα επιδοθούν σε ανελέητο shopping.!!! Όσοι θα μπορούν φυσικά! Γιατί οι υπόλοιποι, αυτοί των οποίων το χαρτζιλίκι περιορίζεται σε μερικά μόνο ευρώ που φτάνουν δύσκολα για έναν χυμό και να θέλουν δεν θα μπορούν.

 Αφού θα ψωνίσουν (έστω και μερικοί...) , θα φάνε και θα πιουν καφέ σε έναν αχανή χώρο, θα αποχωρήσουν χαρούμενοι για αυτού του είδους την ....ψυχαγωγία!
Προσωπικά θα ρωτούσα τους καθηγητές-συνοδούς για την επιλογή τους να συνοδεύσουν τα παιδιά σε ένα εμπορικό κέντρο σε συνθήκες οξύτατης κρίσης.
Φοβήθηκαν, μήπως, οι μαθητές δεν μυηθούν ''εγκαίρως'' στον καταναλωτισμό;!!! Τους πέρασε, άραγε, από το μυαλό ότι πιθανόν κάποια παιδιά να αισθανθούν μειονεκτικά, γιατί δεν θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν απολύτως τίποτα;

 Και έστω και ότι έχουν ,γιατί να μην τα ...καταναλώσουν στην πόλη τους …...η οποία μέρα με την μέρα μαραζώνει …?Ή μήπως δεν σκέφτονται ότι οι γονείς τους από αυτήν την πόλη αυτή ζουν .... και ότι το Mall δεν θα καλέσει ποτέ για μεροκάματο κανέναν ντόπιο ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, αγρότη , λογιστή, μηχανικό, οικοδόμο ,υπάλληλο ,εργάτη κ.ά....
Όσο για τους γονείς, που είναι στην τελική, δικό μας θέμα η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, πιθανότατα να μην μας κάνει πια καμία εντύπωση η εκδρομή στο mall... ....και μάλιστα σε τέτοιες εποχές...

Υ.Γ. Το όνομα και στοιχεία του γονέα υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ