ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οδηγός «ταχείας ενημέρωσης» για τις θέσεις όλων των κομμάτων που ζητούν την ψήφο σου...

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. |
 Τριάντα δύο συνολικά κόμματα και μεμονωμένοι υποψήφιοι ζητούν την ψήφο σας. Δείτε επιγραμματικά ποιοι τους εκπροσωπούν και τι οι ίδιοι θέτουν ως κορυφαίες προτεραιότητάς τους. Βεβαίως, η παρουσίαση των μεγάλων κομμάτων ισότιμα σε πληροφορίες με τα μικρά, είναι δυσανάλογη σε σχέση με το εκλογικό σώμα που τα στηρίζει. Αυτά όμως τα γνωρίζετε ήδη από όλα τα ΜΜΕ. Μάθετε κάτι  σημαντικό για όλα και μετά αποφασίζετε μόνοι σας. Καλή ψήφο!


Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.): Πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς. Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και υπέρ της τήρησης των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης με ισοδύναμα μέτρα για βελτιώσεις μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Επιδιώκει την αυτοδυναμία για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας και του κράτους.

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.): Πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος.  Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και υπέρ της τήρησης των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης με βελτιώσεις σε όσα δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν. Επιδιώκει την πρωτιά στο εκλογικό αποτέλεσμα με στόχο την κυβέρνηση συνεργασίας.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ): Γ. Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα. Τάσσεται κατά της Ε.Ε, των Μνημονίων και όλων των δανειακών υποχρεώσεων. Θεωρεί ότι στην κάλπη δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο χωρίς παλινωδίες που θα δώσει κοινοβουλευτική δύναμη στο λαό. Δε συνεργάζεται μετεκλογικά με κανέναν.

ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο: Πρόεδρος Κ.Ο Αλέξης Τσίπρας. Τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, αλλά κατά των Μνημονίων και των δανειακών υποχρεώσεων, που θα αμφισβητηθούν μετά τις εκλογές. Ζητά να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να ανακάμψει, πριν αρχίσει να πληρώνει. Ζητά ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πρόεδρος, Πάνος Καμμένος. Συνεργασία με πρόεδρο Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά. Τάσσεται κατά των Μνημονίων και την «κατοχή» της Ελλάδας, κατά του δικομματισμού, υπέρ της τιμωρίας των ενόχων του πολιτικού συστήματος. Δηλώνουν πώς μπορούν να συνεργαστούν για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δημοκρατική Αριστερά: Πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης, με συνεργαζόμενα στελέχη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε και στο ευρώ και υπέρ της σταδιακής απαγκίστρωσης από τις ρυθμίσεις της δανειακής σύμβασης του μνημονίου. Δηλώνει πως θα συνεργαστεί για μια κυβέρνηση δημοκρατικής, αριστερής λύσης βάση προγραμματικής συμφωνίας.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ): Πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης. Τάσσεται κατά των Μνημονίων, λέει «όχι στον ραγιαδισμό, ναι στον Ευρωπαϊσμό»,  δηλώνει «ορθόδοξα» λαϊκό, ελληνοκεντρικό κόμμα. Διαθέτει «κουλτούρα» συνεργασιών.

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή: Πρόεδρος, Νίκος Μιχαλολιάκος. Δηλώνει το κόμμα του «ελληνικού εθνικισμού»,  μάχεται για την «κάθαρση και επανελλήνιση της χώρας» με ναζιστικές πρακτικές.

Οικολόγοι Πράσινοι: Διαθέτει συλλογική ηγεσία. Τάσσεται κατά των Μνημονίων και ζητά σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ζητά την καταδίκη του πολιτικού πελατειακού κράτους σε δημοκρατική κατεύθυνση. Έχει εναλλακτικές, πράσινες προτάσεις και για το κράτος και για την ανάπτυξη. Έχει «κουλτούρα» συνεργασιών στο δημοκρατικό χώρο.

Δημοκρατική Συμμαχία: Πρόεδρος, Ντόρα Μπακογιάννη. Τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε και υπέρ της υλοποίησης των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση. Κατηγορεί τον δικομματισμό και το πελατειακό κράτος ότι βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Είναι κόμμα φιλελεύθερο. Δηλώνει ότι μόνο με συνεργασίες των κομμάτων μπορεί  να κυβερνηθεί με ασφάλεια η χώρα.

Κοινωνική Συμφωνία: Πρόεδρος, Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος Κ.Ο, Χάρης Καστανίδης. Προέρχεται από δυνάμεις που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί ότι ο δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι ψευδεπίγραφο, διότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι υπάρχουν σοβαρά περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων

Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία: Πρόεδρος, Στέφανος Μάνος. Τάσσεται υπέρ της Ε.Ε και της υλοποίησης των υποχρεώσεων των δανειακών συμβάσεων. Θωρεί ότι αιτία της κρίσης είναι ο άκρατος  κομματισμός, η αναξιοκρατία, η ανομία, η διαφθορά. Δίνει έμφαση στην επιστροφή της επενδυτικής εμπιστοσύνης και του πολύ μικρότερου δημόσιου τομέα. Έχει «κουλτούρα» συνεργασιών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συλλογική ηγεσία. Ο τίτλος του, υποδηλώνει τα χαρακτηριστικά του: «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας». Τάσσεται κατά των Μνημονίων, υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, την έξοδο από τις «αγορές».

Δημιουργία Ξανά: Πρόεδρος, Θάνος Τζήμερος. Θέτει ως στόχους την πολιτική χωρίς πολιτικούς. Δηλώνει κόμμα ευρωπαϊστών,  υπέρ μιας ανοιχτής αγοράς, μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ασφαλούς, αναπτυσσόμενης, με έμφαση στις αξίες, την παιδεία, την υγεία και τον υγιή ανταγωνισμό.

ΟΧΙ – (Συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής). Επικεφαλής ψηφοδελτίου, η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη. Τάσσεται υπέρ της κατάργησης των δανειακών συμβάσεων, των διεθνών δεσμεύσεων που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και ζητά την τιμωρία των ενόχων που τις προσυπέγραψαν και επέβαλαν «πολιτική της χρεοκρατίας».

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: Συλλογική ηγεσία. Δεν τοποθετείται πάνω στον «ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά». Δηλώνει πως αποτελεί το «νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας» εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μέλλον.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: Πρόεδρος, Νίκος Αλικάκος: Ζητά την ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Δηλώνει πως το δημόσιο χρέος θα ελεγχθεί, ώστε να πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια: Πρόεδρος, Μιχαήλ Ηλιάδης. Ζητά ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα, υποδουλώνουν το λαό και αναιρούν την εθνική κυριαρχία. άμεση στάση πληρωμών μέχρι τη λεπτομερή καταγραφή του χρέους και απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς.

Ένωση Κεντρώων: Πρόεδρος, Βασίλης Λεβέντης. Τάσσεται υπέρ της Ε.Ε η οποία δεν ευθύνεται για την πολύπλευρη κρίση που στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι σπαταλήθηκαν από τους επιτήδειους. Κατηγορεί τα δύο κόμματα εξουσίας.  Τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ: Αποτελεί εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων. Συλλογικές ηγεσίες. Τάσσεται κατά  των Μνημονίων, κατά της εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ και κατά των αριστερών και δεξιών κομμάτων της βουλής.

Κίνημα Δεν Πληρώνω: Συλλογική ηγεσία. Δηλώνει πώς αποτελεί ένα πολιτικό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης για δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Αγωνίζεται ενάντια στα χαράτσια, μέχρι την «ανατροπή».

Κόμμα Φιλελευθέρων: Πρόεδρος, Μανώλης Καλλιγιάννης. Θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση πρέπει ν’ ανατραπεί και ότι έχουν ευθύνη όλα τα Κόμματα της  Βουλής. Το κόμμα, με σαφείς αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο, θεωρεί ότι «102 χρόνια έχει τις ίδιες αξίες, την ίδια εντιμότητα και την ίδια υπεύθυνη εθνική-πατριωτική θέση».

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε: Συλλογική ηγεσία. Τάσσεται υπέρ της άμεσης εξόδου από το ΔΝΤ, το ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι ένας μηχανισμός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και επιχειρηματιών, ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ: Επικεφαλής, Γιώργος Μπέτσικας. Τάσσεται ενάντια στο Μνημόνιο και τα Μνημονιακά κόμματα, ενάντια στο δικομματισμό και στο παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές): Τάσσεται κατά της Ε.Ε, χρεοκοπημένου οικονομικού και πολιτικού συστήματος καπιταλιστικής εξουσίας. Καλεί το λαό να δημιουργήσει  ένα μαζικό κίνημα, με γενική απεργία και εξέγερση για την ανατροπή του συστήματος.

ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ: Τάσσεται κατά των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του δικομματισμού. Υπέρ του σοσιαλιστικού μοντέλου, αλλά όχι του τύπου του «υπαρκτού σοσιαλισμού»

Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι: Σε «σύμπραξη» με τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Αγνώστων λοιπόν στοιχείων

Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης: Αγνώστων λοιπών στοιχείων

Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων): Αγνώστων λοιπών στοιχείων

ΠΑ.Ε.Κ.Ε : Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος. Αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.): Επικεφαλής, Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος
 
Αθανάσιος. Δασκαλόπουλος: Μεμονωμένος υποψήφιος.

www.eklogika.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ