ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γάλλος πρέσβης επισκέφθηκε την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:58:00 π.μ. |
 
Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιου Χειβιδόπουλου με τον πρέσβη της Γαλλίας κ. Jean Loup Kuhn-Delforge, ο οποίος συνοδευόταν από την επίτιμο Πρόξενο της Γαλλίας στο Ναύπλιο κ. Αικατερίνη Τζανετουλάκου.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος επεσήμανε ότι η Αργολίδα και η Γαλλία συνδέονται με παλαιούς και δυνατούς δεσμούς καθώς τόσο το Ναύπλιο όσο και το Άργος έχουν αδελφοποιηθεί με γαλλικές πόλεις, το Ναύπλιο με τη Martignas και το Άργος με την Abbeville. Μέσα από αυτές τις αδελφοποιήσεις έχει ήδη αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγών, κυρίως στο επίπεδο των νέων ανθρώπων και μαθητών. Ιδιαίτερα σημαντική όμως είναι η παρουσία της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στο Άργος η οποία για δεκαετίες πραγματοποιεί εκεί ανασκαφές και προάγει την πλούσια ιστορία της πόλης μέσα από την έρευνα και την ανάδειξη των ευρημάτων σε διεθνές επίπεδο.
Ο Γάλλος πρέσβης με τη σειρά του μίλησε για την αγάπη που τρέφει για την Αργολίδα την οποία επισκέπτεται συχνά αλλά και για την ύπαρξη στενών σχέσεων λόγω του μεγάλου αριθμού εγκατεστημένων Γάλλων στο νομό μας, περίπου 300 άτομα, αλλά και του μεγάλου αριθμού Γάλλων τουριστών που δέχεται η περιοχή μας. Επίσης επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης η Γαλλία είναι σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας και κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό για μία ευνοϊκή αντιμετώπιση από τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης την αναγκαιότητα σύσφιξης των σχέσεων και τη δημιουργία νέων συνεργασιών με άξονα την νέα οικονομική και περιφερειακή πραγματικότητα καθώς τέτοιες ενέργειες προάγουν την εξωστρέφεια, τον εκσυγχρονισμό και την παγίωση οικονομικών συνεργιών. Οι συμπράξεις αυτές που είναι τόσο απαραίτητες για την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικότερα μέσα από τη διευρυμένη συμμετοχή στις διμερείς σχέσεις. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής μας αλλά και στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ της Επιδαύρου όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνται σταθερά διεθνείς παραγωγές. Επίσης εξέθεσε στον κ. πρέσβη τη στροφή των νέων στην καλλιέργεια της γης και μάλιστα με διάθεση καινότομα και δημιουργική, που ευνοείται από τον κλιματικό και εδαφικό παράγοντα της Αργολίδας. Επιπλέον παρουσίασε τις επενδύσεις που γίνονται στον τομέα της ενέργειας και του τουρισμού μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα.

Κατά την ανταλλαγή δώρων που ακολούθησε, ο Αντιπεριφερειάρχης πρόσφερε στον κ. πρέσβη ένα βιβλίο για τα μοναστήρια της Αργολίδας και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, λάδι, αρωματικά βότανα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από τοπικές οικοτεχνίες, ενώ έλαβε ένα βιβλίο του Βίκτορα Ουγκώ για το Φιλελληνισμό.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ