ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΕΔΕ: Απολύσεις σημαίνουν «λουκέτο» σε παιδικούς, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. |
 Το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων νομικών προσώπων των ΟΤΑ αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση των δήμων, θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα στα Ιωάννινα. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή δίωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να βρίσκονται «στα κάγκελα» καθώς:
Πρώτον δεν έχουν ενημερωθεί

Δεύτερον, οι καταργήσεις νομικών προσώπων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση όλων των κοινωνικών δομών όπως παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, ξενώνες αστέγων, κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, κέντρα πρόληψης, γυμναστήρια, ωδεία κ.α.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε από το γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήση το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οριακή οικονομική κατάσταση των δήμων θα οδηγήσει στα τέλη του 2013 αρχές 2014 που ο μηχανισμός θα έχει αδρανήσει λόγω εκλογών στο «να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι δήμοι σε στοιχειώδεις λειτουργίες»

Το θέμα της κατάργησης των οργανισμών των δήμων που θα επιφέρουν απολύσεις ετέθη και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της ΚΕΔΕ μέσω των κυρίων Κ. Τζανακούλη (ΝΔ), Γ. Ιωακειμίδη (ΔΗΜΑΡ), Σπ. Τζόκα (ΣΥΡΙΖΑ) και Ε. Παντελάκη (ΚΚΕ). Μάλιστα, η κ Παντελάκη τόνισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση προχωράει σε απολύσεις στο ψαχνό. Εμείς λέμε καμία κατάργηση νομικών προσώπων».



www.aftodioikisi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ