ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο Ανδριάντας του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο επανατοποθετείται και πάλι στο βάθρο του (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:00:00 μ.μ. |




















 Επτά μήνες μετά  την έναρξη των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών του έφιππου ανδριάντα του στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δήλωσε πως όλα πλέον είναι έτοιμα για την επανατοποθέτηση του αγάλματος στην θέση του.
113 χρόνια μετά την τοποθέτηση και τα εγκαίνια του, συνεργεία αποκόλλησαν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη από την μαρμάρινη βάση του και το κατέβασαν για τις προβλεπόμενες και απαραίτητες εργασίες συντήρησης στις 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Συνολικά 7 περίπου μήνες διήρκεσαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του αγάλματος και της μαρμάρινης βάσης του. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν αυτός που έδωσε εντολή στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το επείγον της συντήρησης και τις απαραίτητες ενέργειες.
Μετά την αυτοψία στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής την προϊσταμένη της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού Άννα Κωτσοβίλη, δρομολογήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του αγάλματος σε ειδικό χώρο στο Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο.
Έτσι πολύ σύντομα, εντός των επομένων ημερών, αναμένεται η επανατοποθέτηση του αγάλματος μετά την επιτυχή λήξη των εργασιών.
Ο στρατηγός Κολοκοτρώνης, σύμβολο του αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία που άφησε στην πόλη του Ναυπλίου άσβεστη την μνήμη του, θα ατενίζει και πάλι τ΄ανάπλι από ψηλά, δείχνοντας την γειτονική Τρίπολη κάτω από τον ίσκιο του Παλαμηδιού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ