ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Με "Μουσικό Μελτέμι για δυο πατρίδες" το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας ταξίδεψε στη Χίο και τη Σμύρνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 μ.μ. |

























 Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο Άργους. Σκοπός του προγράμματος είναι η μελέτη του μουσικού ρεπερτορίου που καλλιεργήθηκε στα παράλια της Μ. Ασίας, τον Πειραιά και την Αθήνα, κατά την περίοδο πριν, αλλά και λίγο μετά, το 1922, του επονομαζόμενου Σμυρνέικου- Μικρασιάτικου και Ρεμπέτικου τραγουδιού.

Μέσω της επαφής με το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, γίνεται προσπάθεια να φωτιστεί ο κοινός βίος των δύο λαών και τα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών, έτσι όπως αυτά μετουσιώθηκαν σε ήχο και λόγο, ανώνυμο ή επώνυμο, λειτουργώντας ενωτικά και κάνοντας τους δύο λαούς να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους.

Τελικός στόχος του εγχειρήματος είναι η παρουσίαση δείγματος μερικών από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια της εποχής στα πλαίσια μιας συναυλίας από την ορχήστρα και την χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, καθώς επίσης και η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του Ρεμπέτικου- Μουσικό μελτέμι για δύο πατρίδες», το οποίο ετοίμασαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Άργους.

Η παράσταση αυτή δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσικό Σχολείο Χίου στις 02/05/2014 και στη Σμύρνη στο MUSIKSEV (Στέγη Μουσικής Γραμμάτων και Πολιτισμού) στις 04/05/2014- όπου παρευρέθηκαν επιφανείς προσωπικότητες της Σμύρνης όπως ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, π. Κύριλλος, εφημέριος της Αγ. Φωτεινής της Σμύρνης η κ. Berrak Taranc, Καθηγήτρια Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και συγγραφέας του μοναδικού τουρκικού επιστημονικού συγγράμματος, το οποίο αναφέρεται στο ρεμπέτικο.

Ο κ. Ragkip Taranc-Αναπληρωτής Καθηγητής κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της 9ης Σεπτεμβρίου. Στελέχη του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης. καθώς και πλήθος κόσμου.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στους στρατώνες στο Άργος καθώς και στην Παλαιά Επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβάλ του Αγροτουρισμού, για τις ημερομηνίες των δυο παραστάσεων θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο τύπου.

Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ