ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στην κόντρα κεντροδεξιών-κεντροαριστέρων δημάρχων και ο Δ. Καμπόσος εν όψει εκλογών για την ΚΕΔΚΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. |




















 Η αναμέτρηση εν όψει των εκλογών για την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος το Σεπτέμβριο, στις οποίες υποψήφιοι από το χώρο της κεντροδεξιάς θα είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έχει ήδη ξεκινήσει.

Στην πρόσκληση σε μία “Νέα Αυτοδιοίκηση” πέντε δημοτικών αρχόντων κεντροαριστερών αναφορών απάντησαν με αιχμές περί προσωπικών και κομματικών στόχων πίσω από την ταμπέλα της ανεξαρτησίας οκτώ δήμαρχοι, οι οποίοι είτε εξελέγησαν με τη Νέα Δημοκρατία είτε ως ανεξάρτητοι.

Το κόμμα της Ν.Δ, το οποίο στις αυτοδιοικητικές είχε επιλέξει (με την εξαίρεση Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Αττικής και Μακεδονίας, όπου το χειρισμό είχε το Μαξίμου) τη στρατηγική “όχι χρίσματα, στήριξη αυτοδιοικητικών υποψηφίων”, αποφεύγει επισήμως να αναμειχθεί στα των εκλογών της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. Ωστόσο στους δημάρχους κεντροδεξιών αποχρώσεων προκάλεσε ενόχληση η κίνηση των πέντε της κεντροαριστεράς και ιδιαίτερα η επίκληση σε μία ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση, με ορισμένους να σημειώνουν και τις φιλοδοξίες που φέρεται να έχει ο Γιώργος Καμίνης για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς με άξονα το ΠΑΣΟΚ.

Οι δήμαρχοι Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, 'Αργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Ασπρόπυργου Νικος Μελέτης, Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης, Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, σχολιάζοντας το κείμενο σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα, κυρίως προς τους δημάρχους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ερωτούν ειδικότερα τι άλλαξε από το κείμενο της κίνησης των έξι, που έγιναν πέντε, τον Ιούνιο του 2013 (καθώς και γιατί αποχώρησε ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης) το οποίο είχε καθαρά κεντροαριστερή και καθόλου ανεξάρτητη προσέγγιση, με δεδομένο ότι οι βασικοί πρωτεργάτες παραμένουν ο κ.Καμίνης και ο κ.Μπουτάρης.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών απέδειξαν ότι οι πολίτες ψήφισαν με βάση αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά κριτήρια. Το αίτημα για «διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την κρατική χειραγώγηση» είναι σωστό και κοινώς αποδεκτό» αναφέρουν.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο κ.Μπουτάρης δήλωνε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2013 ότι “είναι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους” και αφήνουν υπονοούμενα για συναντήσεις του κ.Καμίνη πριν από τον πρώτο γύρο και μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου με κομματικά επιτελεία.

“Αυτό που απαιτείται δεν είναι γενικόλογα πολιτικά κείμενα, που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αλλά σοβαρές, στοχευμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την Αυτοδιοίκηση”, καταλήγουν οι οκτώ δήμαρχοι.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ