ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Εκπαιδευτικοί Πελοποννησου: Είμαστε όλοι Ελισάβετ Παπαδοπούλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:32:00 μ.μ. |























ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Μεσσηνίας , Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», Σικυώνας– Ξυλοκάστρου

 Την Τρίτη 29 – 7 – 2014 στις 11:00 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Πελοποννήσου, τη Δ. Ο. Ε. και τα αιρετά μέλη του Α. Π. Υ. Σ. Π. Ε. Πελοποννήσου αναφορικά με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ να θέσει σε «αυτοδίκαιη αργία» την αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Μολάων, συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

H Πολυμελής αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π. & Δ. Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Μισθό κατά την οποία, για άλλη μια φορά, τονίστηκε ότι η δίωξη της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη και εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για τα πειθαρχικά των Δ. Υ. με τον οποίο ποινικοποιούνται και περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και η συνδικαλιστική τους δράση.

Απαιτήσαμε την άμεση άρση της άδικης δίωξης της συναδέλφου μας, τονίζοντας τις ευθύνες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, η οποία, ενώ γνώριζε και γνωρίζει τις αιτίες για τις οποίες στοχοποιήθηκε και οδηγήθηκε σε πειθαρχική δίωξη η συνάδελφος μας, ουσιαστικά συντελεί με την πολιτική που ακολουθεί στην ανάπτυξη κλίματος φόβου στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στόχο την υποταγή των εκπαιδευτικών και την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Απόδειξη αυτού είναι ότι η συνάδελφός μας Ελ. Παπαδοπούλου διώκεται με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο με την κατηγορία «της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας», γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ.), ενώ η Διεύθυνση Π. Ε. Λακωνίας δεν ελέγχεται καν για σειρά διοικητικών παρατυπιών και παρανομιών που συντελούνται σε βάρος των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Ζητήσαμε ακόμα ενημέρωση για το περιεχόμενο της απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου αναφορικά με τη δίωξη της συναδέλφισσας μας.

Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής όχι μόνο αρνήθηκε να μας ενημερώσει σχετικά με το περιεχόμενο της απόφασης του Πειθαρχικού συμβουλίου, αλλά δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης υπερασπιζόμενος πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης και τις ενέργειες της διοίκησης της Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί «πρέπει να είναι προσεκτικοί» στο εξής σχετικά με τη διατύπωση του συνδικαλιστικού τους λόγου. Μάλιστα όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση σαν θεσμικό όργανο στο ζήτημα της εξέλιξης της υπόθεσης της δίωξης της συναδέλφου μας, αρνήθηκε να το κάνει επικαλούμενος το απόρρητο της διαδικασίας και την αρχή της «ανεξαρτησίας» της «δικαιοσύνης».

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στα εντεταλμένα όργανά της να ενσπείρουν το φόβο στους εκπαιδευτικούς με στημένες διώξεις σε βάρος τους, με στόχο να κάμψουν το κύμα αντίστασης και τους αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης που υλοποιείται και στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, διαλύοντας την.

Στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται σήμερα η μαχόμενη εκπαίδευση, διώκονται οι εκπαιδευτικοί που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν τις πολιτικές της διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου (αξιολόγηση – χειραγώγηση, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση σταθερής και μόνιμης εργασίας, περιστολή ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων – κατάργηση του Δημόσιου & Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, περιστολή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών κλπ.).

Η απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσάς μας είχε πολιτικά προαποφασιστεί, με βάση αυτή η συναδέλφισσα μας τιμωρείται πειθαρχικά, με το πρόστιμο 6 μηνιαίων μισθών για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας.

Είμαστε όλοι/όλες ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δεν δικαιωθεί η συνάδελφος μας με την παύση κάθε δίωξης σε βάρος της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ