ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σύσκεψη αγροκτηνοτρόφων στο Ανυφί (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. |




















  Σύσκεψη κτηνοτρόφων της Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ανυφί από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αργολίδας με θέμα την κατάσταση που συνεχίζει να διαμορφώνεται δραματικά για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.
Σε ανακοίνωση του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας τονίζει: 

"Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή έρχονται οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι με την εφαρμογή της ΚΑΠ από την κυβέρνηση. Από την μία η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο χαρατσώνει και φορολογεί άγρια τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, ΕΝΦΙA μέχρι και στις στάνες, αλλά μας δίνει και άλλο ένα άδικο και προκλητικό χτύπημα στο εισόδημά μας με τη συρρίκνωση μέχρι και το κόψιμο της εξισωτικής αποζημίωσης σε ποσοστό πάνω από 60%, με την οποία τα προηγούμενα χρόνια κάλυπταν ένα μέρος του κόστους παραγωγής. Από την άλλη έρχεται να αποχαρακτηρίσει εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων μετά και από την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της κυβέρνησης για τα Βοσκοτόπια από την ΕΕ τον Ιούνιο του 2012 που ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013. Τα βοσκοτόπια αυτά αποχαρακτηρίζονται επειδή είναι πλαγιές με κλίση που έχουν όμως βλάστηση ή περιοχές με δενδρώδη κάλυψη οι οποίες όμως χρησιμοποιούνται σαν βοσκήσιμες εκτάσεις για αιγοπρόβατα.
Δεδομένου ότι το 85% των ζώων και το 80% των κτηνοτρόφων βρίσκεται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, τα παραπάνω μέτρα θα πλήξουν δραματικά την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και της παραγωγής, την στιγμή που ήδη είμαστε ελλειμματική σε κρέας, παρασκευάσματα κρέατος, γαλακτοκομικά προϊόντα και ζωοτροφές.

Με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλο και περισσότεροι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν, είτε να ζήσουν με ακόμα μικρότερο εισόδημα, είτε να εγκαταλείψουν την αιγοπροβατοτροφία και να πουλήσουν κοψοχρονιά τα κοπάδια, τη γη και τα υπολείμματα των δικαιωμάτων τους, με κερδισμένους από όλη αυτή την υπόθεση τους μεγάλους κτηνοτρόφους και τους επιχειρηματίες που επωφελούνται από την αυτή τη πολιτική."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ