ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Το μεγαλύτερο μπιφτέκι στην Πελοπόννησο το τρως στην Αργολίδα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. |



















 Άμα πηγαίνεις (ή έρχεσαι) προς Πόρτο Χέλι - Σπέτσες, είσαι με παρέα μεγάλη και έχετε την όρεξη του Οβελίξ, αξίζει να κάνετε μια στάση στο χωριό Καρατζάς (ταμπέλα πάνω στον δρόμο λίγο μετά το χωριό Τραχειά), και την τιμημένη ταβέρνα του Μπατζάβαλη.

Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο στο ντεκόρ, (με μια αυλή όμως με δροσιές, γλάστρες και βασιλικούς), ο Μπατζάβαλης είναι από τους εστιάτορες που κρατούν όλα τα σπουδαία για τα πιάτα που προσφέρει η κουζίνα τους. Το μπιφτέκι της φωτογραφίας είναι τεράστιο τόσο ώστε να πιάνει όλο το πιάτο (αν θυμάμαι καλά μας είπε πως ζυγίζει γύρω στα 600 γραμμάρια)! Και είναι και πεντανόστιμο, με κρέας ΑΑΑ από ζώα δικά του, αφράτο, με μπόλικες ρίγανες και αλατοπίπερα.
Τα πιάτα για γίγαντες με διαολεμένη όρεξη δεν σταματούν εδώ. Ηχωριάτικη έρχεται σε πιάτο- σουπιέρα με όλα τα φρέσκα μποστανικά και με φέτα (επίσης δική τους) σε μέγεθος τούβλου (δες φωτό).
Οι πατάτες που τηγανίζονται εκείνη την ώρα σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα (η μια μερίδα...), ο «μεζές» λουκάνικο (πολύ νόστιμος) χορταίνει από μόνος του τέσσερα άτομα. Παίζουν και όλα τα υπόλοιπα μιας τυπικής, καλής χωριάτικης ταβέρνας που έχει καθημερινούς πελάτες τους συγχωριανούς και την γύρω περιοχή και που όλα τα υλικά είναι δικά τους.
Το μεγάλο χιτ όλων, όμως, είναι η περίφημη μπογάνα, αρνί ψητό για ώρες στη γάστρα μέσα στα πικάντικα αλατοπίπερα και μαζί με πατάτες λουκούμι. Ακόμη καλύτερος ο λογαριασμός, φάγαμε και ήπιαμε 10-12 άτομα υπέροχα και του σκασμού με ευρώ 135!

athensvoice.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ