ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Street art διαρδομές στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:07:00 μ.μ. |
























 Τον Αύγουστο του 2012 υπήρξε για πρώτη φορά στην πόλη μας, ένα κάλεσμα σε street artists. Ο Δήμος Ναυπλιέων καλούσε νέους δημιουργούς, που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην εικαστική μεταμόρφωση των ΚΑΦΑΟ της πόλης.

Αυτή η δράση, παρά την επίσημη λήξη της τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, δεν είχε τέλος, συνεχώς ξεπρόβαλαν νέες δημιουργίες, μετατρέποντας τα ΚΑΦΑΟ στο νέο καμβά της πόλης.
Οι μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου, συμμετείχαν πρώτοι σε αυτήν τη δράση. Παρ’ όλη τη ζέστη του Αυγούστου, με πολλή φαντασία και κέφι πρόσθεσαν και αυτοί στην πόλη τις δικές τους δημιουργίες.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν πολλοί νέοι και ο καθένας είχε ένα διαφορετικό λόγο για τη συμμετοχή του, άλλοι για να δώσουν χρώμα στη γειτονιά τους, άλλοι για να μας ταξιδέψουν με τις εικόνες τους, άλλοι για να ομορφύνουν τη διαδρομή τους πηγαίνοντας καθημερινά στις δουλείες τους και άλλοι για να σχολιάσουν με έργα τους το σήμερα.
Η πόλη μας σήμερα είναι σαν μια υπαίθρια γκαλερί, όπου εκθέτουν τα έργα τους οι νέοι δημιουργοί. Μία ευκαιρία για να βρει διέξοδο το ανεκμετάλλευτο ταλέντο τους.
Τα ΚΑΦΑΟ, ως προέκταση της αρχικής χρήσης τους, δηλαδή να προστατεύουν τα καλώδια και τους πίνακες του τηλεπικοινωνιακού δικτύου (ΟΤΕ), γίνονται ο άμεσος τρόπος οπτικής επικοινωνίας, απευθείας με το ευρύ κοινό, προσελκύοντας την προσοχή και δίνοντας ενέργεια στον καθημερινό διαβάτη της πόλης.
Το στυλ και οι τεχνικές ποικίλλουν: χρήση γραμμάτων, απεικόνιση φανταστικών χαρακτήρων, αναφορά σε έργα τέχνης, τρισδιάστατα αντικείμενα, σχέδιο με ελεύθερο χέρι, σπρέι, πινέλα, χαρτόνια στένσιλ. Όλα συνθέτουν εικόνες με έμπνευση και φαντασία, μεταμορφώνοντας συνεχώς έως και σήμερα τα βρώμικα, γκρίζα ΚΑΦΑΟ της πόλης.
Αυτές τις μέρες οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Εικαστικού Εργαστηρίου, Κυριάκος Μακρής εικονογράφος και Νίκος Μαρίνης εικαστικός, ολοκλήρωσαν την εικαστική τους παρέμβαση στα ΚΑΦΑΟ στην Ενδεκάτη, στο χώρο της λαϊκής αγοράς Ναυπλίου, κάνοντας το δικό τους σχόλιο στην καθημερινότητα.
Ευχαριστούμε το Δήμο Ναυπλιέων που στήριξε για άλλη μία φορά αυτές τις δημιουργικές προσπάθειες, που συνεχίζουν να προσφέρουν ομορφιά και επαφή με την τέχνη.
Την τέχνη του δρόμου ξεκίνησαν νέοι ελεύθεροι άνθρωποι, χωρίς κατευθυνόμενη σκέψη, με σκοπό ο καθένας που τα βλέπει είναι ελεύθερος να μεταφράσει με το δικό του τρόπο αυτούς τους υπαίθριους πίνακες.
Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία διαφορετική βόλτα στην πόλης μας, διαλέγοντας μία ή και περισσότερες από τις εικαστικές διαδρομές της.


Βασιλική Σαγκιώτη
Εικαστικός
Υπεύθυνη Εικαστικού Εργαστηρίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ