ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δημήτρης Κοδέλας στις “Μεγάλες μέρες της Νεμέας”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. |

















 Το Σάββατο 5/9/2014 ο Δημήτρης Κοδέλας επισκέφθηκε τη Νεμέα και συμμετείχε μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νεμέα και την Κορινθία στην έναρξη της τριήμερης γιορτής “Μεγάλες ημέρες της Νεμέας – Οινικός πλούτος και Πολιτισμός”. Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό όπου ξεναγήθηκε και είχε συνομιλία με μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα παρακάτω σημεία:

1. Αναφερόμαστε σε ένα δυναμικό τομέα με υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό (παραγωγοί και οινοποιοί) και ένα υψηλής ποιότητας αμπελουργικό δυναμικό χάρη στις γεωμορφολογικές και εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής.

2. Πρέπει να προβληματίσει το γιατί ενώ έχουμε όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα παρουσιάζονται σημεία εγκατάλειψης των αμπελώνων μας, λαχάνιασμα των εξαγωγών μας, αθρόες εισαγωγές, άσχημη οικονομική κατάσταση παραγωγών και πολλών οινοποιητικών μονάδων.

3. Ειδικά οι παραγωγοί νιώθουν αβοήθητοι, με συνεχείς αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και χαμηλές τιμές, αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες και έναν ΕΛΓΑ που παρόλα τα υψηλά ασφάλιστρα δεν λειτουργεί ανταποδοτικά. Από την άλλη ζητήματα που απασχολούν τα οινοποιεία όπως η ρευστότητα και η διαχείριση των δανείων έχουν αφεθεί στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο στο οποίο η κυβέρνηση έχει αναθέσει ρυθμιστικό ρόλο στην ελληνική γεωργία.

4. Απαιτείται Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας που θα δίνει έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή. Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται και ένας Στρατηγικός Σχέδιασμός για τον Τομέα που αφορά το αμπέλι και το κρασί που θα αφορά όλα τα στάδια: παραγωγή, οινοποίηση, εμπορία, οινοτουρισμός, εξαγωγές.

5. Αυτά προϋποθέτουν μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας. Δεν μπορεί να γίνουν με μια χώρα που βουλιάζει, με μνημόνια, με την εκχώρηση της αγροτικής πολιτικής στις τράπεζες, με μια γεωργία για λίγους. Βασικό στοιχείο είναι η ενεργοποίηση των ανθρώπων της παραγωγής. Δε μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς ο παραγωγός τέτοιων ποιοτικών προϊόντων ή να μην είναι βιώσιμες μεταποιητικές μονάδες με μεγάλες επενδύσεις και ιδιαίτερη γνώση.

Χρειάζεται ο λαός μας να πιστέψει στις δυνάμεις του, να καλλιεργήσει ένα φρόνημα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει αυτός ο τόπος και που είναι οι άνθρωποί του και τα φυσικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ