ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δ. Κοδέλας: Σε θετική κατεύθυνση οι προτάσεις για την «Ανάδειξη - Αξιοποίηση παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Κιβερίου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:29:00 μ.μ. |




















Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας, Δημήτρη Κοδέλα, για την παρουσίαση της ερευνητικής μελέτης με τίτλο: «Ανάδειξη - Αξιοποίηση παραλιακής ζώνης Ναυπλίου – Κιβερίου» που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου:

“Οι προτάσεις της ερευνητικής ομάδας βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση αναδεικνύοντας κυρίως την μεγάλη αξία του παραλιακού μετώπου, του υδροβιότοπου, των σημαντικών φυσικών και ιστορικών τόπων, αλλά και των δυνατοτήτων που αυτό δίνει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και την ένταξη του σε ένα ήπιο, εναλλακτικό και ισχυρό τουριστικό προϊόν.

Η συζήτηση αυτή γίνεται με καθυστέρηση πολλών χρόνων όπως φάνηκε και από την παράθεση των πιέσεων που δέχτηκε και δέχεται το παραλιακό μέτωπο (επιχωματώσεις, ρύπανση, παραλιακή οδός, διάβρωση, αγωγοί ύδρευσης και αποχέτευσης, χρήσεις κ.λ.π.).

Επίσης, η συγκεκριμένη παρουσίαση αποτελεί μια θετική “παραφωνία” στο μοντέλο ανάπτυξης που προκρίνει αποικιακού τύπου επενδύσεις αντιμετωπίζοντας το περιβάλλον ως εμπόδιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ 105 στρεμμάτων του υδροβιοτόπου με προορισμό τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών! Άραγε, ύστερα από την παρουσίαση θα ανακληθεί η απόφαση μεταβίβασης αυτής της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ; Μήπως θα πρέπει να ρωτηθεί η ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. για το πώς εμείς σχεδιάζουμε την προστασία και αξιοποίηση της περιοχής ή θα μπουν διόδια στους ποδηλατόδρομους ώστε τα έσοδα να κατευθυνθούν στο Ταμείο των δανειστών και να εκπληρωθεί ο σκοπός της μεταβίβασης αυτής της έκτασης;

Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Για να προστατευθεί η παραλιακή ζώνη, να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα και μοναδικά φυσικά και ιστορικά χαρακτηριστικά της, να δημιουργηθούν οι όροι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής ήπιας μορφής τουρισμού που μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία και να σταματήσουν επιτέλους οι φαιδρές αλλά επικίνδυνες προσπάθειες “αξιοποίησής” τους με ανέγερση τουριστικών κατοικιών που υπόσχεται το ΤΑΙΠΕΔ.”
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ