ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μπήκε το νερό στ' αυλάκι στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. |




















  Η Υδρα εδώ και λίγα 24ωρα έχει λύσει το πρόβλημα υδροδότησής της με το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης, που εγκαινίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης την περασμένη Δευτέρα.
Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Μανδράκι, κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία ΤΕΜΑΚ και είναι δυναμικότητας 1.600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως. Πριν από την επίσημη λειτουργία του εργοστασίου υπήρξε πολύμηνη δοκιμαστική λειτουργία του.

Παράλληλα έχει τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα αυτοματισμού που ελέγχει την πληρότητα των δεξαμενών, έτσι ώστε αυτόματα πλέον να τίθενται σε λειτουργία οι αντλίες που προωθούν το πόσιμο νερό από τη δεξαμενή του Μανδρακίου σε αυτήν στα Καλά Πηγάδια, αλλά και τον Αγιο Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο Δήμος Υδρας, για να τροφοδοτηθεί με νερό, πλήρωνε σε υδροφόρα πλοία 3,19 ευρώ το κυβικό μέτρο, ενώ με τη μονάδα αφαλάτωσης το κόστος θα είναι μόλις 1,19 ευρώ το κυβικό μέτρο. Ουσιαστικά υπάρχει μια εξοικονόμηση της τάξης του 60% για το δήμο και τους δημότες της Υδρας. Ενδεικτικά για κάθε ημέρα λειτουργίας της μονάδας το μήνα Αύγουστο ο δήμος εξοικονόμησε 2.700 ευρώ/ημέρα, ενώ το μέσο ετήσιο όφελος θα ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Οι χημικές αναλύσεις δείχνουν ότι το αφαλατωμένο νερό, με το οποίο υδρεύεται πλέον το νησί της Υδρας, έχει κατά πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που προβλέπονται στις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση περί «Ποιότητας Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης» (ΦΕΚ 892/Β'/2001).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ