ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Μανιάτης: "Aναδεικνύουμε την Eπίδαυρο σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό των γιατρών και φοιτητών ιατρικής όλου του κόσμου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. |




















 "Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλό έργο σε όλους τους Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, Περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της πατρίδας μας. Είναι μια πολύ καλή συγκυρία τώρα, με τους νεοεκλεγμένους αιρετούς μας, να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια της εθνικής οικονομίας, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκινούμε ένα διεθνώς πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα αναδείξει το Ασκληπιείο της Επιδαύρου σε παγκόσμιο τόπο προσέλκυσης ενός εξειδικευμένου κοινού επισκεπτών, που είναι οι γιατροί και οι φοιτητές Ιατρικής από τα Πανεπιστήμια όλου του πλανήτη.

Τα εκατομμύρια των γιατρών και φοιτητών Ιατρικής, θα προσκαλουνται να επισκεφθούν και ορκιστούν με τη λήψη του πτυχίου τους, ή με την ολοκλήρωση της ειδικότητας τους, στο χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, να οργανώνουν επιστημονικές εκδηλώσεις και να γνωρίσουν από κοντά τις ιστορικές ρίζες της επιστήμης που υπηρετούν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα στηρίζεται στο παγκόσμια γνωστό πολιτιστικό και ιατρικό τοπόσημο της Επιδαύρου και του Ασκληπιείου, τις θεραπευτικές ιδιότητες μεγάλου μέρους της βιοποικιλότητας του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος και την υγεία των ανθρώπων.

Την προηγούμενη εβδομάδα δρομολογήσαμε τις διαδικασίες με τη συνεργασία του Ομότιμου καθηγητή Αρχαιολογίας, κ. Λαμπρινουδάκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και ανάπτυξη του μνημείου της Επιδαύρου, με τη συμμετοχή του καθηγητή Βοτανικής και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών , κ. Παν. Δημόπουλου, όπως και με τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ως Ελλάδα, αυτό το νέο πρωτοποριακό, καινοτόμο μοντέλο θεματικής τουριστικής ανάπτυξης.

Εμείς, ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως υπουργείο που προβάλλει την ελληνική φύση, την ελληνική βιοποικιλότητα, τα βότανα και τις γνωςτές απο την αρχαιότητα θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών του τόπου μας, θα αναδείξουμε αυτή τη μοναδικότητά μας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συνδυαςτικη αξιοποίηςη των επιςτημών της Οικολογίας, της Αρχαιολογίας και της Ιατρικής."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ