ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση του Ν. Γόντικα για τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 π.μ. |

 Σε μια περίοδο που η εργατική – λαϊκή οικογένεια βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έρχεται και ο θεσμός να υπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι θεσμός χειραγώγησης, ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, θεσμός κοινωνικού εταιρισμού.
Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν πικρή πείρα από κοινωνικούς διαλόγους, συναινέσεις και διαβουλεύσεις. Είναι όχημα όλα αυτά για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική, με την δήθεν συμμετοχή και ανοχή του λαού.

Μετά από τέτοιες διαδικασίες οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι ΕΒΕ, μόνο χάσιμο δικαιωμάτων και κατακτήσεων μετρούν. Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε σύγκρουση με αυτά των επιχειρηματιών.

Για αυτό καταγγέλλουμε αυτό τον θεσμό, σαν μέσο χειραγώγησης και αφοπλισμού του λαού. Έχουμε εμπειρία από ανάλογους θεσμούς.

Δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία επιλογής όχι μόνο εδώ αλλά και στις άλλες Περιφέρειες και στους Δήμους, καταγγέλλουμε το θεσμό και καταδικάζουμε με την ψήφο μας, ανεξάρτητα του προσώπου που επιλέγεται για αυτό το ρόλο.

Όμως εδώ προκύπτει ζήτημα και με το πρόσωπο που προτείνετε. Προτείνετε για συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ένα πολιτικό πρόσωπο που συμμετείχε πριν ένα χρόνο στο Μελιγαλά, όπου τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. προέβησαν στα γνωστά έκτροπα. Σήμερα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις σε πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη, σε μετανάστες έχει αποδειχθεί πλέον , πλατειά μέσα στο λαό ότι η Χ.Α. είναι μια φασιστική – ναζιστική οργάνωση γέννημα – θρέμμα του συστήματος, υμνητής του Χίτλερ και των ναζί με εγκληματική δράση ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Για αυτή τους την εγκληματική οργάνωση και δράση παραπέμπονται σε δίκη ο αρχηγός τους, σύσσωμη η κοινοβουλευτική τους ομάδα και μια ομάδα πρωτοπαλίκαρων εγκληματιών τύπου Ρουπακιά. Δεν μπορεί να ξεγελάσουν κανένα, ούτε τα μουρτζοκλάμματα κάποιων ψευτοπαλληκαράδων όταν τους καλεί ο εισαγγελέας, ούτε οι αναδιπλώσεις άλλων και η απάρνηση της δράσης και της ιδεολογίας τους για να την γλιτώσουν.

Μια είναι η ξεκάθαρη θέση και στάση. Πολιτική απομόνωση αυτού του μορφώματος. Όχι μόνο δεν πρέπει να υπερψηφιστεί, όχι μόνο δεν πρέπει πολιτικές δυνάμεις να κλείνουν το μάτι στη Χ.Α. για ψηφοθηρικούς λόγους και σκοπούς όπως έγινε στις πρόσφατες εκλογές, όχι μόνο να μην κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια σε συνδικάτα, σε άλλους μαζικούς φορείς και σε Δήμους όπως έγινε στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, αλλά ούτε σε κοινές συναντήσεις – συσκέψεις και συνεδριάσεις δεν πρέπει να συμμετέχετε, και ας το προβλέπουν οι νόμοι, όπως κάνατε συνάδελφοι της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και των οικολόγων πριν ενάμιση μήνα στις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και οικονομικής επιτροπής.

Είναι πρόκληση η συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε από την πλειοψηφία, αν συνδυαστεί και με την κάλυψη που πριν ένα χρόνο παρείχε ο Περιφερειάρχης δηλώνοντας εδώ στο ΠΕ.ΣΥ. ότι επιτελούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα στο Μελιγαλά ο συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια, όταν ο ίδιος δεν βρήκε μια λέξη να καταδικάσει τις ναζιστικές αθλιότητες και τους πρωταγωνιστές.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ρωτάμε: Καλά το 2010 πρωτοστατήσατε σε αυτό το σχήμα προάγγελο της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, το 2014 συρθήκατε στο σχήμα με πρωτεργάτη τη ΝΔ, στην ΕΝΠΕ ψηφίσατε για πρόεδρο τον εκλεκτό της ΝΔ, θα συρθείτε τώρα σε αυτή την επιλογή για τον συμπαραστάτη; Δεν χρειάζεστε ούτε εσείς ούτε το ΠΕ.ΣΥ. ένα Μπαλτάκο για συμπαραστάτη. Καταδικάστε αυτή την επιλογή, αναζητήστε στα πλαίσια της δικιά σας πολιτικής μια άλλη επιλογή.

Εμείς σταθερά και συνειδητά θα είμαστε απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ