ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Καταζητείται και για ληστεία στο Ναύπλιο ο κατά συρροή δολοφόνος της Νάξου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 π.μ. |















 Κατά συρροή δολοφόνος ηλικιωμένων είναι ο βασικός ύποπτος της άγριας δολοφονίας της 59χρονης ζωγράφου-εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη στη Νάξο. Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν και τρία ακόμη ονοματεπώνυμα με διαφορετικά ονόματα πατρός και μητρός, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων δήλωνε σε διάφορες επαφές του με τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο «Βαγγέλης» ή «Ηλίας», όπως τον φώναζαν, είναι το ίδιο άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν δύο τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για δύο ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων το 2011 και το 2012

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο «Βαγγέλης» ή «Ηλίας», όπως τον φώναζαν στο νησί, είναι το ίδιο άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν δύο τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για δύο ανθρωποκτονίες ηλικιωμένωνστο Δώριο Μεσσηνίας το 2011 και στην Αρκαδία το 2012. Σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι φάκελοιανεξιχνίαστων εγκλημάτων ηλικιωμένων με παρόμοια χαρακτηριστικά δράσης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να πρόκειται για«παροδικό δολοφόνο», ο οποίος ερχόταν σε μία περιοχή της χώρας, εργαζόταν, λήστευε και σκότωνε, εξαφανιζόταν για ένα χρονικό διάστημα και επέστρεφε σε άλλη περιοχή διαπράττοντας παρόμοια αποτρόπαια εγκλήματα. Τον Δεκέμβριο του 2011,στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο άνδρα στο Δώριο Μεσσηνίας μετά από εργασιακή προστριβή με τον ηλικιωμένο, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε σκοτώσει άλλον ηλικιωμένο σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα στην Τρίπολη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πως πρόκειται για το ίδιο άτομο, ωστόσο περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από ταευρήματα, όπως τον σπάγγο και το κομμάτι ύφασμα, με τα οποία στραγγαλίστηκε η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να πιστοποιήσουν πως πρόκειται για τον δολοφόνο της.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πως πρόκειται για το ίδιο άτομο, ωστόσο περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από τα ευρήματα

Ο δράστης φαίνεται να έχει αιφνιδιάσει το θύμα του χτυπώντας στο κεφάλι και στη συνέχεια να το έχει στραγγαλίσει. Το σπίτι δεν φαίνεται να είχε παραβιαστεί αλλά παρουσίαζε ίχνη έρευνας, με τον δράστη να έχει αποσπάσει σημαντικό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει επιχειρήσει να παραβιάσει δύο χρηματοκιβώτια που ήταν στο εσωτερικό του σπιτιού. Το έγκλημα έχει προσδιοριστεί χρονικά την περασμένη Πέμπτη, ενώ αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι σε θέση να γνωρίζουν πως την ίδια μέρα ο ύποπτος έφυγε από το νησί, ενώ το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως την αποκάλυψη του εγκλήματος, έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο ύποπτος εργαζόταν αρκετό καιρό για λογαριασμό της άτυχης γυναίκας, γνώριζε λεπτομέρειες για την οικονομική της κατάσταση και το γεγονός ότι είχε γίνει αποδέκτης μιας μεγάλης κληρονομιάς. Πριν από μερικές ημέρες είχαν διαπληκτιστεί έντονα γιατί η 59χρονη δεν είχε μείνει ικανοποιημένη από κάποιες εργασίες που του είχε αναθέσει. Αυτή η αντιπαράθεση με το θύμα, η άμεση φυγή του το επίμαχο χρονικό διάστημα και το στοιχείο ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, τον έχουν καταστήσει βασικό ύποπτο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν ειδοποιήσει τους συναδέλφους τους στην Αλβανία, τους αστυνομικούς συνδέσμους και την Ιντερπόλ, προκειμένου να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος άνδρας. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ