ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Βροχή από αστέρια θα φωτίσει τον ουρανό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 μ.μ. |























 Ένα εντυπωσιακό θέαμα από «πεφταστέρια» θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε, σήμερα την νύχτα,  Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Η βροχή από «πεφταστέρια», που ονομάζονται Ωριωνίδες, θα κορυφωθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων αστεριών, που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου και φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Τετάρτης 22 Οκτωβρίου.

Η έλλειψη φωτεινής σελήνης στον ουρανό θα βοηθήσει την παρατήρηση του φαινομένου. Οι καλύτερες ώρες για την παρατήρηση θα είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα καθώς και επίσης πριν την αυγή, εφόσον ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες, που φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα και γι” αυτό πήραν και το όνομά τους, δημιουργούνται από τα υλικά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» των Ωριωνίδων είναι από τα πιο γρήγορα, καθώς συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ