ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΘΥΜΝΙΟΝ: Μέρος συγκέντρωσης καλοφαγάδων!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:49:00 π.μ. |























 Στην επαρχιακή οδό Ερμιόνης - Ηλιοκάστρου, μόλις 15 λεπτά από το πανέμορφο λιμάνι της Ερμιόνης και σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων βρίσκεται το εστιατόριο (παραδοσιακή ταβέρνα σύμφωνα με τον τίτλο) Μεθύμνιον.
Μια ευχάριστη έκπληξη για τον περαστικό μιας που ο μόνος τρόπος να ανακαλύψεις αυτού του τύπου τις "μαγείες" της επαρχίας είναι η τύχη -αν είσαι περαστικός- ή να σου αποκαλύψουν το "μυστικό" οι ντόπιοι κάτοικοι που γνωρίζουν πολύ καλά τις ομορφιές του τόπου τους.
Ο χώρος απλός, ζεστός και οικείος με χαμηλό φωτισμό και διακριτικές σε πολιτισμένα επίπεδα εντάσεως ελληνικές μουσικές επιλογές. Στην υποδοχή, ο φιλικότατος και χαμογελαστός ιδιοκτήτης Αντρέας Γούτος, με πολύχρονη πλέον θητεία στην ελληνική εστίαση.
Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ένα παραδοσιακό πιτάκι "Μεθύμνιον" ψημένο στα κάρβουνα με ντόπιο μέλι και κρητικό απάκι περασμένο στα κάρβουνα. Ακολούθησαν γευστικές απολαύσεις σε ορεκτικά και σαλάτες με την έμπνευση του σεφ στα καλύτερά της και πάντα με την χρήση κυρίως ντόπιων εξαιρετικής ποιότητας υλικών.
Το μενού ολοκλήρωσαν τα πιάτα "της ώρας" που δεν ακολουθούν την πεπατημένη αλλά διακατέχονται από την νοστιμιά και δίνουν επιλογές ακόμα και στους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Αξίζει να δοκιμάσετε το μαριναρισμένο αγριογούρουνο στα κάρβουνα αλλά και το φιλέτο ελαφιού σε μοναδικές συνταγές του σεφ.
Behind the scenes ο συνιδιοκτήτης Κυριάκος Γούτος, επικεφαλής της ψησταριάς, που μεταμορφώνει από ψωμί και μανιτάρια πλευρώτους, έως φρέσκες T-Bone και αγριογούρουνο σε γευστικές απολαύσεις πάντα σύμφωνα με την επιθυμία σας ως προς το ψήσιμο (μέτριο, καλοψημένο, κλπ) μαζί με μία ομάδα ατόμων συμπληρώνουν το team που θα σας εξυπηρετήσει στο έπακρο.
Το Μεθύμνιον ανήκει στην κατηγορία της απόλυτης αυθεντικότητας, η οποία στερείται γκλάμουρ, το οποίο στο κάτω κάτω δεν έχει και ανάγκη αφού πρόκειται για "παραδοσιακή ταβέρνα" στην επαρχία της Αργολίδας. Στα παραλιακά ουζερί με τα κατεψυγμένα στις φριτέζες, της μαζικότητας και της αρπαχτής, το Μεθύμνιον κρατάει ψηλά τη σημαία της αντίστασης και της εμμονής στις γεύσεις.
Με την παρουσία του Αντρέα, του Κυριάκου, της υπόλοιπης ομάδας αλλά και του εξυπηρετικότατου σέρβις, το όμορφο αυτό ελληνικό στέκι, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια παρεΐστικη βραδιά είτε χειμώνα με χιόνι δίπλα στο τζάκι, είτε καλοκαίρι στον κήπο με τις μουριές.
Κλείσαμε το γεύμα μας με σπιτικό σιμιγδαλένιο χαλβά, περιχυμένο με σιρόπι και σαντιγί, απλή αλλά πλήρως ικανοποιητική λύση για επιδόρπιο. Η λίστα κρασιού ελληνική, ικανοποιητική και οι τιμές λογικές.
Η επόμενη βόλτα σας στην Αργολίδα μπορεί να γίνει πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες με μια επίσκεψη στο Μεθύμνιον. Λιγότερη ταλαιπωρία, περισσότερη ευγένεια. Λιγότερο «δήθεν», περισσότερη αυθεντικότητα. Λιγότερο "έτοιμα", περισσότερο Ελλάδα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ