ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Φροντιστών Μακροχρόνια Ασθενών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 π.μ. |















 Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Η Αλληλεγγύη», με στόχο τη στήριξη μακροχρόνιων ασθενών αλλά και την κινητοποίηση των φορέων και της κοινωνίας, ξεκινά τον 5ο κύκλο εκπαίδευσης εθελοντών.

Το Σεπτέμβριο του 2012 ξεκινήσαμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών φροντιστών μακροχρόνια ασθενών και έχοντας ολοκληρώσει τέσσερις εκπαιδευτικούς κύκλους έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 60 άτομα. 

Με το σύνθημα «Είμαι πλάι σου ..αρκεί να το ζητήσεις», την 1η Νοεμβρίου ξεκινάμε τον 5ο κύκλο, 10 εκπαιδευτικών συναντήσεων, όπου θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, Σάββατο 18:00-19:30, στα γραφεία του συλλόγου μας (Αργος, Γούναρη 47). Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2014. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντονίζει η ψυχολόγος Ελισάβετ Γεωργίου και εθελοντικά υποστηρίζουν οι κυρίες Ελένη Βασιλάκου, Προϊσταμένη Εργαστηριακού Τομέα Νοσοκομείου Αργους, Βασιλική Γιάννου, Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Αργους, Μαρία Δρούλια, Νοσηλεύτρια Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Αργους και η Μαρία Σταματοπούλου, Νοσηλεύτρια - Εκπαιδεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αργους & Τρίπολης.
Η ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους αλλά και η παροχή φροντίδας, πρώτων βοηθειών και ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία είναι τα θέματα που εστιάζουμε στην εκπαίδευση. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους φροντιστές όχι μόνο καρκινοπαθών αλλά και άλλων ασθενών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εθελοντές λαμβάνουν μέρος σε μια ομάδα στήριξης του έργου τους, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις που οργανώνουμε.
Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η δωρεάν παροχή ενημέρωσης, στήριξης και πρακτικής βοήθειας είναι κάποιες από τις δράσεις που επιβεβαιώνουν το όνομα και το όραμα του συλλόγου μας, «αλληλεγγύη». Για αυτό «Είμαστε πλάι σας … αρκεί να το ζητήσετε» με ένα τηλεφώνημα στα γραφεία του συλλόγου μας. 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ή να ενημερώσετε κάποιον που μπορεί να τον ενδιαφέρει να μπει στην ομάδα ως εθελοντής ή να αξιοποιήσει την υποστήριξη που προσφέρουμε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 27510 68858.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ