ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τουριστικές επενδύσεις σε Αργολίδα και Κρήτη 700 εκατ. ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. |



















 Το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δύο νέων επενδύσεων τουριστικού και οικιστικού χαρακτήρα σε Κρήτη και Πελοπόννησο, συνολικής αξίας 700 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν 1.800 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την επένδυση ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ στην Κρήτη, που προωθείται από τη Loyalward, θυγατρική του ομίλου της Minoan Group, που είναι εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, και την επένδυση Kilada Hills στην Αργολίδα, η οποία δρομολογείται από την, επίσης εισηγμένη στην ΑΙΜ, Dolphin Capital Investors (DCI) του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αμφότερες οι επενδύσεις έλαβαν πριν από λίγες ημέρες την έγκριση των σχεδίων προεδρικού διατάγματος Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), όντας και οι πρώτες δύο που οδεύουν προς υλοποίηση, 10 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων. Το επόμενο βήμα αφορά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος και ακολουθεί η λήψη των οικοδομικών αδειών. Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΣΧΑΣΕ είναι διατάγματα που καθορίζουν τον χωροταξικό προσδιορισμό, την επενδυτική ταυτότητα, τη χρήση γης και τη χωροθέτηση των στρατηγικών επενδύσεων.

Η ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ αφορά την τουριστική ανάπτυξη έκτασης 25.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού στην περιοχή Κάβο Σίδερο του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη, μια επένδυση που επιχειρείται να υλοποιηθεί σχεδόν από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, δηλαδή σχεδόν επί δύο δεκαετίες. Το σημερινό αντικείμενο του έργου αφορά τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών κι ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του συγκροτήματος θα δημιουργήσει 1.200 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το θέρετρο προβλέπεται ότι θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

Αντίστοιχα, το Kilada Hills αποτελεί ακόμα ένα έργο της DCI στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, μετά τα πολυτελή ξενοδοχεία AmanΖoe και από το φετινό καλοκαίρι και του Nikki Beach που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου του Πόρτο Χελίου. Το Kilada Hills αναμένεται να αναπτυχθεί σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα της Αργολίδας, περιλαμβάνοντας ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες και γήπεδο γκολφ. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 μόνιμες θέσεις εργασίας με την έναρξη της λειτουργίας του συγκροτήματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ