ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Βοηθάει τους ξενοδόχους του Ναυπλίου η Πέμπτη των Χριστουγέννων - Πάνω από 50% η πληρότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. | | |























 Καλά Χριστούγεννα θα κάνουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς καθώς η τουριστική κίνηση για τις φετινές γιορτές είναι αυξημένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η πληρότητα στις περισσότερες περιοχές βρίσκεται στα επίπεδα του 80% με ανοδική τάση. Οι παράγοντες του τουρισμού εξηγούν ότι οι καλές επιδόσεις οφείλονται στο γεγονός ότι οι αργίες είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, κάτι που επιτρέπει σε πολλούς να κλείσουν δωμάτιο και για το Σαββατοκύριακο. «Φέτος ο κόσμος κλείνει δωμάτιο για μία μέρα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και αυτό έχει βοηθήσει πολύ», λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων των Καλαβρύτων Γιώργος Τσενές. Ωστόσο, για την Πρωτοχρονιά το ενδιαφέρον είναι μικρότερο. Αυτό οφείλεται τόσο στην τάση των Ελλήνων να κλείνουν δωμάτιο την τελευταία στιγμή όσο και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική αβεβαιότητα δείχνει να επηρεάζει κάπως την κίνηση της Πρωτοχρονιάς, αλλά όχι σε σημείο που να έχουμε ακυρώσεις», λέει ο πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων του ορεινού όγκου Τρικάλων Ηλίας Φιλοκώστας.

Οσο για τις τιμές, αυτές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ο μέσος όρος της τιμής για ένα δίκλινο με πρωινό στα περισσότερα καταλύματα τριών αστέρων είναι 50 ευρώ με πρωινό, ενώ στα τετράστερα είναι περίπου 80 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, οι ξενοδόχοι δίνουν δώρο μία διανυκτέρευση ή προσφέρουν το εορταστικό ρεβεγιόν.

Καλύτερη από την περσινή είναι η εικόνα στο Ναύπλιο, όπου η πληρότητα έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, με τις τιμές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2013, δηλαδή από 60 έως 100 ευρώ για τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων. «Φέτος οι περισσότερες κρατήσεις είναι για τέσσερις ημέρες λόγω του ότι τα Χριστούγεννα είναι Πέμπτη», λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Παναγιώτης Μωριάτης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ