ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. |

















  Μπορεί φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι κατά 2,02% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι, παρόλα αυτά η γαλοπούλα...η γεμιστή δεν θα είναι για όλα τα πορτοφόλια προσιτή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. κατά την περίοδο 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2014, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι θα κοστίσει 144,76 ευρώ έναντι 147,75 ευρώ που κόστιζε πέρυσι και 151,56 το 2012 την ίδια ακριβώς περίοδο, με τα ίδια ακριβώς προϊόντα.

Η μικρή αυτή πτώση των περίπου τριών ευρώ οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των τιμών στα κρεατικά αλλά και στο μειωμένο κόστος των ποτών & αναψυκτικών.

Γαλοπούλα για τους πλούσιους, αρνάκι για τους φτωχούς

Από τα κρεατικά τη μεγαλύτερη μείωση τιμών παρουσιάζουν τα.... αρνάκια με το κόστος τους να φτάνει περίπου τα 6,5 ευρώ/κιλό και ακολουθεί το χοιρινό κρέας, ενώ στον αντίποδα αύξηση περίπου 10% παρουσίασε η τιμή της γαλοπούλας.

Στα αναψυκτικά και τα κρασιά οι τιμές μειώθηκαν, ενώ οριακή άνοδο εμφάνισε η τιμή της μπύρας.

Πτώση τιμών καταγράφεται επίσης και στα γλυκά, με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να είναι φέτος φθηνότερα κατά 1,85% σε σχέση με πέρυσι.

Αντιθέτως, φρούτα και λαχανικά, είναι φέτος λίγο πιο τσιμπήμενα, με τα λάχανα και τις ντομάτες να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές. Μήλα και πατατούλες από την άλλη πλευρά, είναι πιο οικονομικά και για φτωχά νοικοκυριά πιο ιδανικά!

Ότι και να προτιμήσετε, καλή όρεξη και καλές γιορτές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ