ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Επιδοτήσεις για καφενεία, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | | | |

















  Ανοίγουν σταδιακά, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, τα νέα προγράμματα Leader που δίνουν επιδοτήσεις για την δημιουργία μικρών τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων καθώς και για αγροτικές δραστηριότητες σε 1.174 χωριά 26 νομών της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, για τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, και Αργολίδας ξεκίνησε ήδη η περίοδος υποβολής επενδυτικών προτάσεων, στο πλαίσιο της 5ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματοςLeader, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.

Η 5η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος Leader Πελοποννήσου.

Τα προγράμματα έχουν στόχο την επιχορήγηση νέων, ανθρώπων της υπαίθρου αλλά και των κατοίκων μεγάλων αστικών κέντρων που θέλουν να φύγουν για την επαρχία προκειμένου να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις. Οι επιδοτήσεις που θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν ακόμη και το 60% του συνολικού προϋπολογισμού για την δημιουργία των εν λόγω επιχειρήσεων. Παράλληλα, επιλέξιμες είναι και υπάρχουσες (υφιστάμενες) επιχειρήσεις, που αναζητούν τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της δική σας επιχειρηματικής πρότασης ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με το πρόγραμμα Leader.

Τα προγράμματα Leader αφορούν συγκεκριμένους νομούς και περιοχές και ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 50% έως 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δικαιούχοι του προγράμματος Leader είναι επιχειρήσεις (υφιστάμενες ή υπό σύσταση), ιδιώτες (αγρότες ή μη), μη κερδοσκοπικοί φορείς, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και εταιρείες ΟΤΑ.


Οι δραστηριότητες που επιχορηγούνται μέσω των προγραμμάτων Leader είναι:

-Μικρά τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία (μέχρι 40 κλίνες) και campings.
Εστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.
-Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
-Επισκέψιμα αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).
-Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, δραστηριότητες φυσικής ευεξίας, επισκευή υποδημάτων & δερμάτινων ειδών, λιανικό εμπόριο οινοπνευματωδών και άλλων ποτών, παντοπωλεία κλπ).
-Γραφεία οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
-Μικρές βιοτεχνίες επεξεργασίας ειδών διατροφής και δασοκομικών υλών μετά την α΄μεταποίηση (πχ αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή αλευροειδών προϊόντων, παραγωγή αλκοολούχων ποτών, παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων από φρούτα και λαχανικά κλπ).
-Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, όπως βελτίωση - σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, ποδηλατικές διαδρομές στην αγροτική ύπαιθρο, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας.
-Βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής - υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).
-Βιοτεχνίες μεταποίησης-τυποποίησης γεωργικών προϊόντων (όπως δημητριακά, οίνος, οπωροκηπευτικά, κρέας, γάλα, αυγά, μέλι, ελιές, πατάτες, άνθη, σπόροι, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά).
-Μεταποίηση και εμπορία δασοκομικών προϊόντων (ξυλεία, καυσόξυλα, φελλός, ερικόριζα).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων καθορίζεται από τις εκάστοτε προκηρύξεις ανά Νομό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ