ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση: Βρώμικες δουλειές με τα σκουπίδια στη Πελοπόννησο λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:42:00 μ.μ. | | | |
















 Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Στις 16.1.2015 η ΤΕΡΝΑ παραδίδει στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μαζί με τα σχετικά έγγραφα για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την ίδια μέρα εκδίδεται πρόσκληση συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την Τετάρτη 21.1.2015, για να εγκρίνει την Σύμβαση π/υ κοντά στα 150 εκατ. ευρώ και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη για τα περαιτέρω και τις υπογραφές.

Σημειώνουμε ότι δεν δίδονται στα μέλη της Οικ. Επιτροπής, ούτε η Σύμβαση ούτε άλλα σχετικά έγγραφα, για να μπορέσουν να διαμορφώσουν γνώμη. Η πλειοψηφία με διαδικασίες εξπρές τα αποφασίζει.

Στις 22.1.2015 ο απερχόμενος υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κ. Σκρέκας υπογράφει ότι, συμφωνεί για την έγκριση των Τευχών Δημοπράτησης για έργα αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ στη Πελοπόννησο π/υ 23.217.317,76 Ευρώ και χθες στις 29.1.2015 στη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής και αφού είχαν τελειώσει τα 27 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, με πραξικοπηματικό τρόπο έρχονται εκτός ημερήσιας διάταξης 80 θέματα με πρώτο και καλύτερο την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού και των τευχών δημοπράτησης για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στη Πελοπόννησο. Χωρίς πάλι να τεθούν στη διάθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τα τεύχη της δημοπράτησης. όπως ακριβώς έγινε και με το Διαγωνισμό σε όλα τα στάδια για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας πρέπει να απαντήσει γιατί όλες αυτές οι παρανομίες και οι μεθοδεύσεις.

Θέλει αργότερα να λέει ότι «εγώ έκανα ότι μπορούσα αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ευθύνεται»; Θέλει να βοηθήσει κάποιους να πλασαριστούν καλύτερα στο διαγκωνισμό για την μοιρασιά της τόσο κερδοφόρου πίτας της διαχείρισης των απορριμμάτων κάτω από τα νέα δεδομένα;

Ποιό από τα δύο ισχύει, οι και τα δύο μαζί;

Ένα είναι σίγουρο. Σύντομα θα αποκαλυφθούν. όπως αποκαλύπτεται ότι, τρία χρόνια τώρα κάνουν ότι μπορούν για να εξασφαλιστεί εγγυημένη κερδοφορία δεκάδων εκατ. ευρώ το χρόνο στη ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ας έχει μετατραπεί με τις επιλογές τους όλη η Πελοπόννησος σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, και ας κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων στη Τρίπολη με τους χιλιάδες τόνους σκουπίδια στους δρόμους για τρίτη φορά.

Πρέπει να απαντήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου γιατί στην αποκατάσταση δεν συμπεριλαμβάνονται το Πλάτωμα στην Τρίπολη και η Αφισσού στη Σπάρτη, που είναι οι πλέον επιβαρυμένοι ΧΑΔΑ αφού με ευθύνη των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών δεχόντουσαν σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο.

Γιατί ένας διαγωνισμός για όλη την Πελοπόννησο που μπορούν να συμμετέχουν δυο τρις μεγάλες εταιρείες και όχι περισσότεροι διαγωνισμοί π.χ. κατά Π.Ε.; Όταν μάλιστα υπάρχει η πείρα της αποκατάστασης των ανενεργών ΧΑΔΑ πριν από πέντε χρόνια;

Γιατί τόσο μεγάλα κόστη αφού την μελέτη για την αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ πριν 5 χρόνια την έκανε η Υπηρεσία και τώρα δόθηκε στον ιδιώτη με αρχική σύμβαση κοντά 1 εκατ. και συμπληρωματική πόσο;

Γιατί πάνω από 23 εκατ. ευρώ τώρα σε ένα ανάδοχο για την αποκατάσταση 76 ΧΑΔΑ, όταν πριν 5 χρόνια έγινε η αποκατάσταση των 76 ανενεργών ΧΑΔΑ με έξι εργολαβίες, συνολικού κόστους 2,5 εκατ. ευρώ; Και τότε οι μελέτες των ΦΟΔΣΑ και των Δήμων για την αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ μιλούσαν για έργα 24 εκατ. και τελικά έγιναν με 2,5 εκατ..



Γιατί δεν έκαναν την μελέτη οι Υπηρεσίες και πριν τρία χρόνια πήγατε σε διαγωνισμό όπου συμμετείχαν οκτώ, έμειναν τρεις, αποκλείστηκε ο ένας, και τελικά δόθηκε η μελέτη στον Τεχνικό Σύμβουλο τη Περιφέρειας για την διαχείριση των απορριμμάτων μετά την παράδοση στη ΤΕΡΝΑ.

Είναι αμείλικτα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει θα απαντήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από όλα αυτά προκύπτει αβίαστα η ανωτερότητα της δικής μας πρότασης που είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα, χωρίς ανάμειξη ιδιωτών. Αυτός ο φορέας θα κάνει τις μελέτες τις χωροθετήσεις των εγκαταστάσεων με επιστημονικά κριτήρια. Θα επιλέγει τη μέθοδο διαχείρισης με προτεραιότητα πολιτικής μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Με ταφή του μικρού υπολείμματος σε χώρους που θα χωροθετεί το κράτος με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Με μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στο κλάδο και όχι τα απαράδεκτα εγκληματικά που ζούμε, οι εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα μέσα να συσκευάζουν τα διάσπαρτα σκουπίδια και για μεγάλο χρόνο στους δρόμους σκουπίδια σε μεγαλύτερους σάκους, γιατί είναι όμηροι με τα 5μηνα και τα 8μηνα.

Αυτή η διέξοδος πρέπει και μπορεί να γίνει στοχος πάλης του λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και των στηριγμάτων τους σε Δήμους και σε Περιφέρειες που κυριαρχούν οι δυνάμεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ