ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα νίκης από την συγκέντρωση του Γ. Ανδριανού στο Ναύπλιο





















 Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Ανδριανός πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.
Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου γέμισε ασφυκτικά μέχρι έξω από φίλους και υποστηρικτές του, ανάμεσα τους, σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μπέγκο , οι αντιδήμαρχοι Κρίγγος, Οικονόμου και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ το παρόν έδωσε και ο Χρήστος Γραμματικόπουλος και μέλη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων.

Επίσης, την προεκλογική ομιλία του κ. Ανδριανού άνοιξε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αυγουστόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Β. Σωτηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπλίου Κ.Χαραμής, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κ.Γκάτσος και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Μπόλλας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν απο τον Γιάννη Ανδριανό τα έργα και οι δράσεις του  για το Δήμο Ναυπλιέων.
Μεταξύ άλλων:

Α. Αγροτική Ανάπτυξη
- Ανάβαλος: Το έργο, ξεκίνησε από την Κυβέρνηση Καραμανλή και την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Ήδη ολοκληρώθηκε το έργο για την συντήρηση του αντλιοστασίου και του υφιστάμενου δικτύου διανομής. Σε ό,τι αφορά τη διανομή του νερού του Ανάβαλου στη Μιδέα και τις άλλες περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων, καθώς και στις περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών, το νέο υποέργο για Φίχτια και το Μοναστηράκι που διασφαλίστηκε, επιλύει τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί.

- Διαρκείς δράσεις για την χωρίς καθυστερήσεις καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων σε δικαιούχους παραγωγείς, την μείωση του κόστους παραγωγής, την διόρθωση αδικιών όπως στην περίπτωση των γεωτρήσεων,

- Δράσεις για την προβολή των αγροτικών προϊόντων της Αργολίδας, όπως η πρόσφατη εκδήλωση για την προώθηση των προϊόντων της Αργολίδας στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τον φορέα Enterprise Greece του ΥΠΑΑΝ.
 Β. Τουρισμός – Οδικό Δίκτυο

- Προώθηση της εκβάθυνσης του λιμένα του Ναυπλίου, προϋπολογισμού 3.184.335 ευρώ, ώστε να ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια και να αυξηθεί σημαντικά η τουριστική κίνηση και ο χρόνος παραμονής των τουριστών στην πόλη του Ναυπλίου και τις γύρω περιοχές.

- Προώθηση της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να εξυπηρετεί και τουριστικές πτήσεις τσάρτερ, ένα πάγιο αίτημα ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

-Ένταξη σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου με 210 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και εμπορικές χρήσεις στην χερσαία ζώνη.

- Δρομολόγηση της χωροθέτησης υδατοδρομίων στο Ναύπλιο.

- Ένταξη του λιμένα Ναυπλίου στο Πανελλήνιο Δίκτυο Wi-Fi

- Ενέργειες για την επαναδρομολόγηση του έργου του οδικού άξονα Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά - Μυκήνες και της βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου.

- Συνεχές ενδιαφέρον για την πορεία υλοποίησης του Οδικού Τμήματος Αρκαδικού-Λυγουριού που ήδη ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, καθώς και για την συνέχειά του, το τμήμα Αγ. Ελαιούσα – Χάνι Μερκούρη, ώστε το Ναύπλιο να συνδεθεί με το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία σύγχρονη και ασφαλή αρτηρία.
 Γ. Πολιτισμός

- Έργα Στερέωσης, Αποκατάστασης, Ανάδειξης και Επανάχρησης του Φρουρίου Μπούρτζι, προϋπολογισμός 2.790.000 ευρώ

- Ανάδειξη του Κάστρου της Ακροναυπλίας, προϋπολογισμός 620.000 ευρώ

-Ανάδειξη του Κάστρου Παλαμήδι (εκδοτήριο, πωλητήριο, χώρος εκδηλώσεων) και ένταξη στο πανελλήνιο δίκτυο Wi-Fi

-Ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου στο Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων, προϋπολογισμός 143.000 ευρώ και στο πανελλήνιο δίκτυο Wi-Fi

-Αποκατάσταση Καθολικού και συντήρηση Τοιχογραφιών στην Αγία Μονή, προϋπολογισμός 1.350.854 ευρώ

-Αποκατάσταση, Ανάδειξη και Επαναλειτουργία της Παλαιάς Μονής Ταλαντίου στο Αραχναίο, προϋπολογισμός 300.000 ευρώ

-Παραχώρηση του Παλαιού Τελωνείου του Ναυπλίου στο Υπουργείο Πολτιισμού και Αθλητισμού από την Κτηματική Υπηρεσία για την στέγαση χώρου εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών.

-Διαμόρφωση Περιβάλλοντα Χώρου, Κατασκευή Τέμπλου και Συντήρηση Τοιχογραφιών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μέρμπακα) στην Αγία Τριάδα, προϋπολογισμός 250.00 ευρώ.

- Αποκατάσταση Πυργόσπιτου στον Άγιο Ανδριανό, προϋπολογισμός 580.000 ευρώ.

- Πλήρης Αποκατάσταση της πρ. Οικίας Βίγγα στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, προϋπολογισμός 450.000 ευρώ.

-Ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου Τίρυνθας στο Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων, προΫπολογισμός 143.000 ευρώ.

- Ένταξη στης Μυκηναϊκής Ακρόπολης της Μιδέας στο Πανελλήνιο δίκτυο Wi-Fi

- Αναμόρφωση του Αρχαιολογικού Χώρου Καστράκι στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, προϋπολογισμός 700.000 ευρώ.
Δ. Αθλητισμός

-Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ναυπλίου, προϋπολογισμός 240.000 ευρώ

- Εργασίες Αναβάθμισης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στον Προφήτη Ηλία (Νταμάρι), προϋπολογισμός 500.000 ευρώ.

- Συνθετικός Χλοοτάπητας και κατασκευή κερκίδων στο Γήπεδο Τολού, συνολικός προϋπολογισμός 285.000 ευρώ.

Συνθετικός Χλοοτάπητας στο Γήπεδο Ιρίων, προϋπολογισμός 250.000 ευρώ

Συνθετικός Χλοοτάπητας στο Γήπεδο Ασίνης, προϋπολογισμός 215.000 ευρώ.

Κατασκευή Δρεπάνου στο Γήπεδο Δρεπάνου, προϋπολογισμός 85.000 ευρώ.

Κατασκευή Γηπέδου 5Χ5 στο Αραχναίο, προϋπολογισμός 150.000 ευρώ.

Εντάχθηκαν για το 2015:

-Ανακατασκευή Φυσικού Χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Ναυπλίου, προϋπολογισμός 280.000 ευρώ.

-Γήπεδο 5Χ5 στον Άγιο Ανδριανό, προϋπολογισμός 150.000 ευρώ.

-Μεταλλικό Στέγαστρο Κερκίδων και Αποδυτήρια στο Γήπεδο Παναριτίου, προϋπολογισμός 200.000 ευρώ.

- Παροχή αιγίδας και στήριξης από την ΓΓΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στον νέο θεσμό του Μαραθωνίου του Ναυπλίου.
Ε. Παιδεία

- Ίδρυση και λειτουργία δημόσιου και δωρεάν Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ναύπλιο, ύστερα από συνεργασία με τον π. Υπουργό Παιδείας.

ΣΤ. Σχέδιο Πόλης Ναυπλίου

- Με την ουσιαστική συμβουλή του Γ. Ανδριανού προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την νομοθετική ρύθμιση της μείωσης της εισφοράς γης και χρήματος στις πολεοδομικές μελέτες επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως του Ναυπλίου στις περιοχές της Γλυκείας και του Προφήτη Ηλία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ