ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία χώρισαν την Πελλοπόννησο στην μέση
































 Στα... δύο κόπηκε στις φετινές εκλογές η Πελοπόννησος, με τους βόρειους νομούς να αναδεικνύουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους τέσσερις νομούς να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.


Στον νομό Αχαΐας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 43,06%, έναντι 20,63% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Σία Αναγνωστοπούλου. Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Νέα Δημοκρατία (Ανδρέας Κατσανιώτης – εκτός μένει ο Θανάσης Νταβλούρος), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Νίκος Νικολόπουλος), το ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), το Ποτάμι (Ιάσων Φωτήλας) και η Χρυσή Αυγή (Μιχάλης Αρβανίτης).

Στον νομό Αρκαδίας, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ, με 36,13% έναντι 30,13% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο όμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή: Ο Κωνσταντίνος Βλάσης φαίνεται να προσπερνά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στους σταυρούς σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζαχαρίας θα είναι ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτή βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πρώτο κόμμα και στην Αργολίδα, έστω και με μικρή διαφορά, η Νέα Δημοκρατία (33,76% έναντι 32,29% του ΣΥΡΙΖΑ). Η ΝΔ εκλέγει βουλευτή τον Γιάννης Ανδριανό και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Κοδέλα, ενώ η Χρυσή Αυγή τον Γιώργο Γαλέο.

Ο νομός Ηλείας ανέδειξε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 37,93%, έναντι 26,89% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Γεράσιμο Μπαλαούρα, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τον Κώστα Τζαβάρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Κουτσούκο.

Στον νομό Λακωνίας, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 35,79% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 26,51%. Βουλευτής της ΝΔ θα είναι ο Θανάσης Δαβάκης, τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ βουλευτή βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πρώτο κόμμα και στη Μεσσηνία η Νέα Δημοκρατία, με 37,95% έναντι 31,77% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ΝΔ παίρνει μόνο μία έδρα, αυτή του Αντώνη Σαμαρά (με επιλαχόντα τον Γιάννη Λαμπρόπουλο), ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τέσσερις έδρες, με τους Θανάση Πετράκο, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πέτρο Κωνσταντινέα και Ελένη Ψαρρέα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στην Κορινθία, με ποσοστό 36,77% έναντι 29,83% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Γιώργο Ψυχογιό, Μαρία Θελερίτη και Φάνη Κουρεμπέ, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Χρίστο Δήμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ