ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 μ.μ. |
Το Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό Μετώπου Αργολίδος , πραγματοποίησε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ναύπλιο με αφορμή την δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Μέλη του Α.Α.Μ.Αργολίδας τοπποθέτησαν πανό στην προσωπση του κτιρίου του Δημαρχίου Ναυπλίου που  έγραφε ‘’ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στους ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’.

Σε ανακοίνωση του, το Α.Α.Μ.Α ανέφερε: 

"Τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ξεκινάει στον Κορυδαλλό η πολύκροτη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε δέκτες ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών που σκόπιμα ή μη προκάλεσαν ως ένα σημείο σύγχυση σχετικά με την υπόθεση αυτή. Καλό θα είναι λοιπόν να θυμηθούμε και να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα.

Η ΧΑ διώκεται για τις ιδέες της;

Προφανώς και όχι, η ογκοδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατηγορίες για δολοφονικές επιθέσεις, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, “προστασία” και εκβιασμούς. Με μαρτυρίες, καταγεγραμμένες συνομιλίες, αναγνωρίσεις από τα θύματα και πλειάδα άλλων στοιχείων. Σε πολλές επιθέσεις μάλιστα διαπιστώνεται η άμεση συμμετοχή των βουλευτών και σε άλλες περιπτώσεις η καθοδήγηση με σαφείς εντολές και οδηγίες πριν αλλά και μετά από κάθε επίθεση, όπως στην επίθεση στους ναυτεργάτες στο Πέραμα υπό την καθοδήγηση του Γ. Λαγού. Η εγκληματική αυτή δράση αποτελεί βέβαια φυσική συνέπεια της φασιστικής ιδεολογίας της.

Η ΧΑ φταίει αν κάποιο μέλος της παρανόμησε;

Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης δράσης ενός οργανωμένου τάγματος εφόδου, που έδρασε εν γνώσει των βουλευτών της, ξεκίνησε από τα γραφεία της, είχε ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά και είχε φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς.

Ναι αλλά η ΧΑ μπήκε στη φυλακή ενώ άλλοι γυρνάνε ελεύθεροι...

Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που άξιζαν να βρεθούν στη φυλακή αλλά είναι ελεύθεροι, αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι να πιαστούν όλοι αυτοί θα μπορεί κάποιος να δολοφονεί, να μαχαιρώνει και να ξυλοκοπεί ανθρώπους ανενόχλητος. Η ΧΑ έπρεπε να βρεθεί στη φυλακή εδώ και χρόνια, καθώς έχει στο ιστορικό της 30 χρόνια αντικοινωνικής και εγκληματικής φασιστικής δράσης.

Η δίωξη της ΧΑ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ξεμπερδεύουμε με τον φασισμό, το ρατσιστικό μίσος και την καταστολή. 

Αντιθέτως, η δίωξη αυτή χρησιμοποιήθηκε πολιτικά από τη ΝΔ προκειμένου να ξεπλυθεί, την ίδια ώρα που έχει στις τάξεις της ακροδεξιούς και ρατσιστές που συνομιλούσαν με τους νεοναζί, τους κάλυπταν και υιοθετούσαν πλήρως τις θέσεις τους, προκειμένου να υλοποιήσουν τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική τους. Η ασυλία που απολάμβαναν μέχρι πρόσφατα οι φασίστες, μας υπενθυμίζει ότι εάν χρειαστεί, θα αξιοποιηθούν και πάλι από το ίδιο σύστημα που σήμερα παριστάνει ότι τους διώκει. 

Ως αντιφασιστικό κίνημα δεν εφησυχάζουμε ούτε περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να βάλει τέλος στην εγκληματική δράση των νεοναζιστών. Γνωρίζουμε καλά ότι η ΧΑ αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του συστήματος και πολύτιμο εργαλείο του απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Δεν ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ότι η δράση των ακροδεξιών είχε τη στήριξη και την κάλυψη όλων αυτών που σήμερα εμφανίζονται ως όψιμοι αντιφασίστες. Τέλος γνωρίζουμε καλά ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται στην καθημερινή ζωή, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι χρέος μας να βάλουμε τέλος στη φασιστική δράση που στρέφεται εναντίον των μεταναστών, των εργατών, τον ομοφυλόφιλων και κάθε ανθρώπου που δεν χωράει στις αρρωστημένες ιδεοληψίες τους. Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να δυναμώσει τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δομές και να δηλώσει παρόν στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση της ελευθερίας και των λαϊκών δικαιωμάτων."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ