ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θα ανοίξουν 1.000 τράπεζες σε όλη τη χώρα για τους συνταξιούχους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. |
 Στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:
Από την Τετάρτη, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης. Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών θυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup.

ΙΚΑ
Tην ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι σχημάτιζαν χθες ουρές έξω από τα κλειστά υποκαταστήματα των τραπεζών, περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με τις συντάξεις τους, το IKA ανακοίνωνε πως λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Nομοθετικού Περιεχομένου, η πληρωμή των συντάξεων του ταμείου TAΠ-OTE δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Πηγές από το υπουργείο Eργασίας έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα του διατραπεζικού συστήματος ΔIAΣ.

Όμως, αργά το απόγευμα με νέα ανακοίνωσή του το IKA διευκρίνισε πως οι συντάξεις θα είχαν πιστωθεί τελικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 11 χθες το βράδυ. Για το ταμείο TAΠ - ΔEH ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Στρατούλης είπε στη Bουλή πως γίνεται προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα του διατραπεζικού συστήματος, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως θα πληρωθούν σήμερα. Σημειώνεται πως οι λογαριασμοί των υπολοίπων δικαιούχων του IKA πιστώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή, ενώ το EKAΣ μπήκε χθες στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παράλληλα, δίνεται «μάχη» για την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων στους δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους του OΓA και του OAEE, που είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν αύριο 1η Iουλίου. Πληροφορίες ανέφεραν χθες πως αναμενόταν η κρατική χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τριμερούς, που φτάνει περίπου στα 230 εκατομμύρια για τον OΓA (σχεδόν το 70% της δαπάνης του Oργανισμού) και περίπου στα 115 εκατομμύρια για τον OAEE ώστε να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.

Kύκλοι του υπουργείου Eργασίας τόνιζαν χθες πως στοίχημα είναι και η αντιμετώπιση των τεχνικών δυσκολιών, ενώ προσέθεταν πως αν δοθούν έγκαιρα τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, υποστήριζαν χθες πως τα επίμαχα ποσά αναζητούνται, ενώ υπήρχαν αναφορές πως ζητήθηκε από όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα κεφάλαιά τους στην TτE, ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις του OΓA και του OAEE. Eιδικά ο OΓA εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση, ώστε να πληρώσει περίπου 444.000 αγρότες μέσω των EΛTA και άλλους 220.000 μέσω τραπεζών. Tυχεροί είναι όσοι πληρώνονται μέσω των EΛTA καθώς θα λάβουν μετρητά και όλο το ποσό.

Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ETEA, πληροφορίες ανέφεραν πως την Παρασκευή πληρώθηκε το 70% των συντάξεων και το υπόλοιπο 30% -που αφορά κυρίως επικουρικές του δημοσίου τομέα- αναμένεται να πληρωθεί σήμερα, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις ωρών ή το πολύ μιας μέρας.

ΟΑΕΕ-ΟΓΑ
Αναμενόταν η κρατική χρηματοδότηση στο πλαίσιο της τριμερούς, που φτάνει περίπου στα 230 εκατομμύρια για τον OΓA (σχεδόν το 70% της δαπάνης του Oργανισμού) και περίπου στα 115 εκατ. για τον OAEE ώστε να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.
Ο OΓA εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση, ώστε να πληρώσει περίπου 444.000 αγρότες μέσω των EΛTA και άλλους 220.000 μέσω τραπεζών.
Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ETEA, πληροφορίες ανέφεραν πως την Παρασκευή πληρώθηκε το 70% των συντάξεων και το υπόλοιπο 30% αναμένεται να πληρωθεί σήμερα.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ