ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Με πάνω από 50 λεπτά/κιλό ολοκληρώθηκε η συγκομιδή στα βερίκοκα - Απλήρωτοι παραγωγοί και εργάτες λόγω κλειστών τραπεζών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:43:00 μ.μ. |
  Ακριβώς στο τέλος της συγκομιδής «έπιασε» το βερίκοκο η επιβολή του μέτρου κεφαλαιακών ελέγχων και του παράλληλου κλεισίματος των τραπεζών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από την μια να μην επηρεασθεί έως τις 30 Ιουνίου η ζήτηση και οι τιμές αλλά από την άλλη να μην μπορούν να πληρωθούν οι παραγωγοί για το προϊόν που παρέδωσαν. Παράλληλα, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες καλλιέργειες απλήρωτοι παραμένουν οι εργάτες. 
Για τη φετινή χρονιά στην Αργολίδα, που ολοκληρώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου επικοινωνήσαμε με τον κ. Άρη Λειβαδίτη, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αεροδρομίου Άργους, ο οποίος μας τόνισε: «Φέτος είχαμε σημαντική μείωση της παραγωγής της τάξεως του 30% ενώ οι τιμές δεν ήταν όσο ικανοποιητικές θα έπρεπε. Ειδικότερα, η τιμή για την πούλπα ήταν στα 24 λεπτά το κιλό ενώ η τιμή για την κομπόστα κυμάνθηκε γύρω στα 53 λεπτά το κιλό (πέρσι 48 λεπτά/κιλό) ενώ θα έπρεπε να ήταν 10 με 15 λεπτά πάνω σε σχέση με πέρσι».

Σε ερώτησή μας σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στον κλάδο το κλείσιμο των τραπεζών, ο κ. Λειβαδίτης μας απαντά: «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διότι ακόμα δεν έχουμε πάρει από την βιομηχανία ούτε ένα ευρώ για το προϊόν που έχουμε παραδώσει οπότε δεν έχουμε ούτε χρήματα για να πληρώσουμε τους εργάτες».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ