ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Θεατρική «άνοιξη» στην Ερμιονίδα με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. |
 Φέρνει την άνοιξη με μια «φωνή» που πηγαίνει κόντρα στην πολιτιστική ένδεια. Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» συνεχίζεται και φέτος από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ.

Διοργανωτής ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, με την καλλιτεχνική εποπτεία του Φεστιβάλ να ανήκει στον κριτικό θεάτρου και καθηγητή Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Το πρόγραμμα αυτής της χρονιάς θέτει τη γυναίκα στο επίκεντρο. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας εξετάζει τη φύση της, και αναδύονται από ψυχολογικά μέχρι οικονομικά «πρόσωπα».

Το Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ξεκίνησε πέρσι, και φέτος παρουσιάζει γυναικείους μονολόγους. Από την διοργάνωση θα «παρελάσουν» οι ηθοποιοί Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου και Άννα Βαγενά.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να γίνει θεσμός και να συνεχίσει να προσφέρει στον κόσμο πολιτισμό. Όπως είπε ο κ. Γεωργουσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου στον Ιανό, πρόκειται για μια «θεατρική μονάδα» σε ένα μέρος που ήταν «πολιτιστικά εγκαταλελειμμένο».

Σημείωσε, δε, πως: «Οι 10 μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των ''Ερμηνειών στην Ερμιονίδα'' είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη».

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Έρωτα Εσύ…», με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργουσόπουλος ως εξόριστος έφτασε στο Κρανίδι το 1967, έμεινε για ένα χρόνο και εργάστηκε εκεί ως καθηγητής. Η παρουσία του, όμως, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Πρόγραμμα παραστάσεων

23/8 «Κατερίνα», του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα

26/8 «Η Πόρνη από πάνω», του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου

30/8 «“Εγώ, η Γωγώ», της Ελένης Γκασούκα, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

2/9 «Λίλιθ;»”, συρραφή μονολόγων αρχαίου δράματος, με την Τατού Δέδε

4/9 «Συμβολαιογράφος», του Νίκου Βασιλειάδη, με την Υρώ Μανέ

6/9 «Η αόρατη αλυσίδα», του Κάρλος Φερρέρα,, με τη Μίνα Χειμώνα

11/9 «Julius», του Κωνσταντίνου Χατζή, με την Αγλαΐα Παππά

13/9 «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα”, του Άκη Δήμου, με την Πέμη Ζούνη

18/9 «Βitch boxer», της Charlotte Josephine, με την Ελίνα Ρίζου

20/9 «Ο Γάμος», της Βάσιας Σολωμού-Ξανθάκη, με την Άννα Βαγενά

Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας, Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”


Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ