ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Λάμπρου: Να αποκατασταθεί (όσο είναι δυνατόν) το περιβάλλον και η φυσική ομορφιά της Δ.Κ. των Φούρνων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | |
 Κατά την επιστροφή μου από την Αθήνα αργά το απόγευμα της Τετάρτης συνάντησα την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στο όμορφο χωριό των Φούρνων. Προσωπικά και αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχω πληροφόρηση, δεν έχω εικόνα για τις συνθήκες που προκάλεσαν την συγκεκριμένη φωτιά. Το τοπίο ήταν απογοητευτικό και δημιουργεί σε όλους αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.
Χρειάζεται από όλους μας, κατοίκους, δημότες και Αρχές εγρήγορση, άμεση συνεργασία και ευρύτατος συντονισμός τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή αυτών των φαινομένων. Εύχομαι γρήγορα οι κάτοικοι των Φούρνων αλλά και οι φορείς να λάβουν όλες εκείνες τις αποφάσεις και να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες για να αποκατασταθεί (όσο είναι δυνατόν) το περιβάλλον και η φυσική ομορφιά της Δημοτικής Κοινότητας των Φούρνων. Συμπάσχω και είμαι στη διάθεση να συνεργήσω σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αγαπητοί συμπολίτες μου, όσα λεφτά και αν διατεθούν για να καθαρίσουμε τους δρόμους από τα σκουπίδια που εμείς πετάμε ποτέ αυτά δε θα φτάσουν, ποτέ αυτά δε θα καλύψουν την ανάγκη αυτή. Κάθε χρόνο τόσο ο Δήμος Κρανιδίου όσο και ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με χορηγούς διέθεταν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να καθαριστούν οι δρόμοι από τα σκουπίδια που πετάνε οι διερχόμενοι οδηγοί. Και φέτος όλοι είδαμε ότι πραγματοποιήθηκε η ανάλογη εργασία, όμως η κατάσταση μετά από δύο μήνες είναι ξανά η ίδια. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι πολλές φωτιές έχουν προκύψει από αφηρημένους και ασυνείδητους οδηγούς.

Κύριοι, για να γίνουμε άνθρωποι με μία αρμόζουσα και αξιοπρεπή συμπεριφορά, απαιτείται να προσαρμοστούμε τόσο στους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, τόσο στις Ευρωπαϊκές οδηγίες όσο και στους κανονισμούς καθαριότητας των Δήμων και που απαγορεύουν τέτοια συμπεριφορά, τέτοιες ενέργειες. Άρα απαιτείται η εφαρμογή τέτοιων νόμων – διατάξεων, αλλά και η εφαρμογή κάποιων ηθικών κανόνων, ενός κώδικα ηθικής συμπεριφοράς ο οποίος προϋποθέτει μία νέα κουλτούρα, μία νέα παιδεία, ένα νέο πολιτισμό.

Κύριοι δε μας φταίνε μόνο οι άλλοι, οι γείτονες μας, οι διπλανοί μας, οι Ευρωπαίοι, οι ξένοι. Φταίμε και εμείς με την συμπεριφορά μας, τις κάκιστες ενέργειές μας.

Απαιτείται μία νέα συνειδητοποίησης και μία εφαρμογή ενός νέου προτύπου κοινωνικής συμπεριφοράς που θα προστατεύει το περιβάλλον, θα εκφράζει μία νέα οικονομική αντίληψη και θα ενεργοποιεί τους πολίτες να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την νέα συλλογική προσπάθεια.

Δεν πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια μας ούτε στις ακτές, ούτε στις παραλίες, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους, ούτε στους επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους. Σεβόμαστε όλοι το περιβάλλον και το αναδεικνύουμε.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ