ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Τι προβλέπει η μελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στον Δήμο Ναυπλιέων για Τολό, Δρέπανο και Ίρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. | | | |
 Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του δήμου, πραγματοποίησε ο δήμος Ναυπλιέων. Πλειοψηφικά στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε την απευθείας ανάθεση μελέτης στην Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α, με τίτλο: «Οριστική μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών Δ.Ε. Ασίνης».


Ως λύση προτάθηκε η κατασκευή βυθισμένων κυματοθραυστών σε απόσταση από την ακτή, αποτελούμενοι από φυσικούς ογκόλιθους και λιθορριπές και ο εμπλουτισμός των ακτών με αμμώδες υλικό.

-Για την ακτή του Τολού προτείνεται η κατασκευή τεσσάρων βυθισμένων κυματοθραυστών, μήκους 150 μ. έκαστος και σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους, καθώς και η επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 800 μ. περίπου και σε πλάτος περίπου 16 μ.

-Για την ακτή του Δρεπάνου προτείνεται η κατασκευή δύο βυθισμένων κυματοθραυστών μήκους 170 μ. έκαστος και σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους.

-Για την ακτή των Ιρίων προτείνεται η κατασκευή τεσσάρων βυθισμένων κυματοθραυστών μήκους 100 μ. έκαστος και σε απόσταση 70 μ. μεταξύ τους, καθώς και η επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 600 μ. περίπου και σε πλάτος περίπου 16 μ.

Η Μελέτη θα είναι συνολικού ύψους 55.350,00 € μαζί με τον ΦΠΑ και η καταβολή του ποσού αυτού θα γίνει σε δύο στάδια.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ