ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Κολοκυθοανθοί: Η πιο λαχταριστή (ξεχασμένη) λιχουδιά του ελληνικού καλοκαιριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. |
 Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά, σ' ένα δύσκολο, παραδοσιακό και όχι τόσο διαδεδομένο έδεσμα.  Το φτιάχνουν πια λίγες νοικοκυρές, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο !

Μιλάω για τους κολοκυθοανθούς, είτε γεμιστούς, είτε τηγανητούς με κουρκούτι, που θεωρώ ότι είναι ένα πραγματικό απλό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο φαγητό που πραγματικά "μυρίζει" καλοκαίρι!

Οι κολοκυθοανθοί είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες.

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Υλικα :
15 κολοκυθοανθοί
1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
1 κουταλιά μαιντανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι 1/2 κρασοπότηρο
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαιντανό, το ρύζι και ανάλογο νερό.Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.Κατεβάζουμε το ρύζι απο τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.Γεμίζουμε τους ανθούς μ\'αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά. Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.
Αφροτηγανισμένοι κολοκυθανθοί γεμιστοί με τυρί


Μεζές απ’ τους λίγους, με το τυρί να γίνεται σαν κρέμα από το τηγάνισμα.

Υλικά

10 κολοκυθολούλουδα
2 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
250 γρ. ανθότυρο
7-8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και μπίρα ξανθιά
Μερίδες 4 - 5
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 15΄
Διαδικασία 

Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ρύζι σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά, για περίπου 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα, αφαιρώντας προσεχτικά την πορτοκαλί σκληρή βάση στο εσωτερικό τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθολούλουδα (δεν τα παραγεμίζουμε) και κλείνουμε το άνοιγμα με τις άκρες τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε 1½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά όση μπίρα χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός. Διορθώνουμε προσθέτοντας αλεύρι ή μπίρα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το λάδι είναι έτοιμο, όταν, ρίχνοντας λίγο από τον χυλό ή λίγο αλεύρι, αυτό τσιτσιρίσει αμέσως. Βουτάμε τα κολοκυθολούλουδα ένα-ένα, προσεχτικά για να μην ανοίξουν, στο χυλό και τα τηγανίζουμε ανά 2-3 στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ