ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Rock, Breakdance και παραδοσιακοί χοροί στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 μ.μ. | |
 Το Σάββατο το βράδυ 29 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο, στα πλαίσια του 41ου φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή».
Ένας σταθμός στο μεγάλο ταξίδι που πραγματοποιεί το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ: «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες...Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές».
Σε ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρεται:

"Το μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για όλους τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, τους σπουδαστές σε μαθητεία και κατάρτιση, είναι αφιερωμένο, (όπως και όλη η δραστηριότητα των φεστιβάλ), στους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, ενταγμένο στη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσεται μπροστά στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ το 2018.
Μέσα από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή αναδεικνύουμε ότι «δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονται μόνιμα σε διαρκή σύγκρουση.
- Από τη μια, ο κόσμος της εργατικής τάξης, που με τα χέρια και τους κόπους της παράγει τα πάντα, που “γέννησε” αμέτρητα παραδείγματα θυσιών, αντοχής και ηρωισμού για την κοινωνική απελευθέρωση, που συνοδεύτηκε από τα μεγαλύτερα ιδανικά και αξίες, βασίζεται στις πιο πρωτοπόρες ιδέες της ανθρωπότητας.
-Και από την άλλη, ο κόσμος των καπιταλιστών, των παράσιτων πάνω στη δουλειά εκατομμυρίων εργαζομένων, ο κόσμος της αγριότητας της αστικής τάξης, του πολέμου και του φασισμού, που συνοδεύεται από τον ατομισμό και τη μοιρολατρία, που μόνο εμπόδια βάζει στο να αξιοποιηθούν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών του λαού και των παιδιών του.
Αυτοί είναι οι “δύο κόσμοι”, σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση, ανεξάρτητα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος"
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ναύπλιο περιελάμβανε, δρώμενο από θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, Breakdance από τους NO LIMITS, χορευτικό από τον μορφωτικό σύλλογο Νέας Κίου, παρουσίαση εργασίας για τη δράση των κομμουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας,
ομιλία από τον Νίκο Σταματόπουλο, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και η εκδήλωση έκλεισε με Ροκ συναυλία από τους THE WHITE CROWS.
Το 41ο Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στο γνωστό χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνει το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11, 12 Σεπτέμβρη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ