ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Στέλιος Περράκης στο Δ.Σ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:04:00 μ.μ. |
Αγαπητοί φίλοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 Ενώ η πατρίδα μας διέρχεται για άλλη μια φορά περίοδο εκλογών, έμελλε οι εκλογές αυτές να συμπέσουν χρονικά και με τις διεργασίες στον εθνικό μας σύλλογο όπως το νέο καταστατικό επιτάσσει.  Στα πλαίσια της αλλαγής που οραματιζόμαστε, σας καταθέτω τις προσωπικότητες που πλαισιώνουν την προσπάθεια ανανέωσης, ενώ σύντομα θα υπάρξει κοινή διακήρυξη.

Είμαι σίγουρος πως η προσωπική τους πορεία, δράση, γνώση και συνολική στάση ζωής αποτελούν εγγύηση για έναν νέο ανανεωμένο και κυρίως επαναδραστηριοποιημένο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Πρόκειται για τον κύριο Στέλιο Περράκη.

Ο κύριος Περράκης είναι καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 1994 και διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών του ιδίου τμήματος.

Πρόκειται για τον κύριο Θεόφιλο Ρόζενπεργκ. 

Ο κύριος Ρόζενμπεργκ είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας». Υπήρξε ιδρυτής και επί πολλά έτη, πρόεδρος των Ελλήνων “Γιατρών Του Κόσμου” με σημαντική εμπειρία σε πολλές αποστολές ιατρικής αρωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές.

Στην ομάδα μας βεβαίως είναι η κυρία Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα που χωρίς τη δική της συμμετοχή πιθανόν να μην σκεφτόμουν καν την εμπλοκή μου στην προσπάθεια αυτή. H κυρία Μαρούδα , είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου , μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Τομέα Ανθρωπιστικού Δικαίου και Δράσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι Ανθρωπιστικής Δράσης. Η κυρία Μαρούδα είναι από χρόνια ανεξάρτητη συνεργάτης του Ερυθρού Σταυρού αλλά δεν θέλησε ποτέ να αναλάβει οποιαδήποτε θέση χωρίς να προηγηθεί η ανανέωση και ο εκδημοκρατισμός του .

Αυτό που αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για όλους μας είναι η εκδήλωση συμπαράστασης και συμμετοχής στην προσπάθεια μας από τον γιατρό των πολέμων και των διεθνών αποστολών, υπεύθυνο της διεθνούς χειρουργικής ομάδας του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κύριο Χρήστο Γιάννου (Chris Giannou). Η δράση και οι αγώνες ζωής του κυρίου Γιάννου είναι συνυφασμένες με ότι θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ανθρωπιστικό πνεύμα με πλήρη αυταπάρνηση και αυτοθυσία.
Μαζί μας επίσης είναι ο κύριος Παναγιώτης Ιωαννίδης. Ο κύριος Ιωαννίδης είναι εθελοντής Ερυθροσταυρίτης και Διδάκτορας Πανεπιστημίου. Η διδακτορική του διατριβή αφορά θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και τρόπου δράσης των μη κυβερνητικών ανθρωπιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Επίσης ο κύριος Ιωαννίδης αναλαμβάνει να εμβολιάζει όλους μας με τη νιότη και την ανεξάντλητη ενεργητικότητα του.

Τη συμμετοχή του στην προσπάθεια μας δήλωσε και ο Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών και τέως αντιπρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κύριος Σεραφείμ Σεφεριάδης, ο άνθρωπος που αγωνίζεται για την καθαρότητα και την νόμιμη χωρίς παρεκκλίσεις λειτουργία του Ερυθρού Σταυρού.

Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι και επίσης πάρα πολλοί που αγωνιούν για την πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο κατάλογος τους θα ανακοινωθεί σύντομα. Το σίγουρο είναι ότι η απλή αναφορά στα ονόματα τους, τους αδικεί γι αυτό παρακαλώ όλους να μελετήσουν το έργο και την πολιτεία των ανθρώπων αυτών.

Με τιμή
Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος – Χειρουργός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Τ.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ