ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μόνοι στη μάχη της μετανάστευσης: Λιμενικοί κοιμούνται σε βάρκες και μοναστήρια!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 μ.μ. | |
 Ούτε το ελάχιστο, δηλαδή τη διαμονή στα νησιά που τους στέλνει, δεν εξασφαλίζει το ελληνικό κράτος στους λιμενικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σώσουν τις ζωές των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν με κάθε μέσο στη χώρα μας.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί αυτή της Μυτιλήνης, όπου μετέβησαν τον Αύγουστο περίπου 15 λιμενικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και την Αργολίδα προκειμένου να συνδράμουν τα κλιμάκια ειδικών αποστολών για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Έφυγαν από την υπηρεσία τους χωρίς να έχουν βγει διαταγές και χωρίς να πάρουν προκαταβολή για τα οδοιπορικά τους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί προφορική διαταγή του λιμενάρχη για να μείνουν στη γυναικεία μονή του Αγίου Ραφαήλ. Σημειώνεται ότι τις πρώτες μέρες έμεναν μέσα στα σκάφη. Τελικά, αναφέρθηκε το θέμα στην ομοσπονδία και δόθηκαν τα χρήματα για να μείνουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού.

Παρόμοια είναι, όμως, και η κατάσταση στην Κω όπου 4 άνδρες του Λιμενικού φθάνοντας ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει κάπου να διανυκτερεύσουν και έτσι την «έβγαλαν» σε κατασχεμένο σκάφος! Τελικά, δόθηκε λύση αφού πρώτα τους προτάθηκε να διανυκτερεύσουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 μετανάστες…

Σε μοναστήρι έμειναν και 2 άνδρες του ΕΚΑΒ που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και μετέβησαν στα Χανιά για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται το καλοκαίρι. Αρχικά τους πήγαν σε ξενώνες του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στο Κολυμπάρι, οι οποίοι όμως ήταν κλειστοί 5 χρόνια και είχαν ποντίκια! Στη συνέχεια, έμειναν στον σταθμό του ΕΚΑΒ έξω από το δημαρχείο Πλατανιά, όμως δεν είχε καν ντουζιέρα. Κατέληξαν να κάνουν αναφορά για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και να ζητήσουν την επιστροφή τους στην οργανική τους θέση, όπερ και εγένετο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ