ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων: Προώθηση των διαδικασιών για τα λιμενικά έργα στο λιμάνι Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. | | |
 Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας – ΕΕΚΦΝ – πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι Ναυπλίου με σκοπό την εξέταση, με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, θεμάτων που αφορούν την λιμενική υποδομή και τις ευκολίες εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων και των με αυτά μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.
Με την ευκαιρία της επισκέψεως έλαβε χώρα τελετή στο κρουαζιερόπλοιο ZUIDERDAM που εβρίσκετο αγκυροβολημένο στον όρμο.

Στην τελετή παρέστησαν:

· ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος, κ. Χειβιδόπουλος Αναστάσιος,

· ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Ραφαήλ Μπαρού,

· ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, κ. Καμπόσος Δημήτριος,

· εκπρόσωποι των Αρχών λιμένος και παράγοντες του Νομού.
Ο Πλοίαρχος του πλοίου καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε την ΕΕΚΦΝ για την οργάνωση της συνάντησης και τη συνεργασία με τους εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας στον Πειραιά, την Inchcape και τον κ. Ιωάννη Ευσταθίου που παρέστη στην εκδήλωση.
Αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, εγένετο περιήγηση στους χώρους του πολυτελούς κρουαζιεροπλοίου και με την ευκαιρία υπήρξε κατ’ ιδίαν συζήτηση του κλιμακίου της ΕΕΚΦΝ με τους προϊσταμένους των τοπικών Αρχών, επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τον λιμένα, προκειμένου για την εξασφάλιση δυνατότητος εισόδου των κρουαζιεροπλοίων, που παραμένουν σήμερα στο αγκυροβόλιο, εντός του λιμένος.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προώθηση των διαδικασιών για τα λιμενικά έργα σε δύο φάσεις:

- Η πρώτη θα αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και του διαύλου σε βάθος 9 μέτρα.

- Η δεύτερη θα έχει σχέση με την κατασκευή σύγχρονης αίθουσας επιβατών – passenger terminal – με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, προκειμένου για την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security, καθώς και την εκπόνηση μελέτης εκτέλεσης έργου επιμήκυνσης των κρηπιδωμάτων, για παραβολή περισσοτέρων πλοίων.

Οι προϊστάμενοι του Νομού και οι υπεύθυνοι διαχείρισης του λιμένος, ευχαρίστησαν την ΕΕΚΦΝ και τους εκπροσώπους της, για την οργάνωση της τελετής, καθώς και τις συζητήσεις που ακολούθησαν για θέματα του λιμένα, προκειμένου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Ναύπλιο, έδρα του Νομού Αργολίδος.
Η πλευρά των εκπροσώπων της Ενώσεως, υπογράμμισε τη σημασία του κλάδου αυτού της τουριστικής ναυτιλίας, για την ευρύτερη περιοχή του λιμένος, με τα ιστορικά μνημεία στο Ναύπλιο, το Άργος, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο κλπ. Εδήλωσαν δε ότι, με προθυμία θα πραγματοποιούνται συστηματικές τέτοιες συναντήσεις, ώστε να μεθοδεύονται οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων με την αξιοποίηση και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που για τον Νομό διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αργολίδος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ