ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Julius του Κωνσταντίνου Χατζή στο 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. | |
 Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"συνεχίζει με ενδιαφέρουσες παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες τοJulius, του Κωνσταντίνου Χατζή, με την Αγλαΐα Παππά, το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.
JULIUS. Η γυναίκα και το παιδί. 

Ένα αγόρι σε αναπηρική καρέκλα. Μητέρα και γιός, ο ένας απέναντι στον άλλον. Η μητέρα εκπαιδεύει το γιό. Να μάθει ποιος είναι και για ποιο σκοπό προορίζεται. «Να συνεχίσει αργότερα, αυτό που άρχισε».

Αν οι ιδέες δεν πεθαίνουν, τότε πώς ξέρουμε ότι το τέρας σκοτώθηκε οριστικά; Ποιος αντέχει την επανάληψη του εφιάλτη;

JULIUS. Mια παράσταση που βασίζεται σε μια ιστορική αυθαιρεσία: τί θα συνέβαινε αν η Μάγδα Γκέμπελς δεν είχε αυτοκτονήσει και είχε κρατήσει στη ζωή το τελευταίο της παιδί;


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», μια νέα πολιτιστική διοργάνωση στο χώρο του Θεάτρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κρανίδι Ερμιονίδας, υπό την εποπτεία του εμπνευστή του, Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά πλήθος παραθεριστών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων. Η μεγάλη αυτή πολιτιστική διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην περιοχή, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους. Το πρόγραμμα των παραστάσεων που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά πλούσιο, με οκτώ διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου: Λένα Παπαληγούρα , Kατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Άννα Βαγενά , Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη , Ελίνα Ρίζου.

Χώρος Διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το υπερπολυτελές Αman Zoe Resort, το κοσμικό Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φιλόξενο και φιλότεχνο χώρο, πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από δύο χρόνια, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην εισαγωγική παρουσίασή του, «Οι μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των “Ερμηνειών στην Ερμιονίδα” είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη”.

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι την Έλλη Πασπαλά.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών, σε μια εντυπωσιακή συστράτευση των κάθε μεγέθους επιχειρηματικών δυνάμεων της περιοχής της Ερμιονίδας, πράγμα που πιστοποιεί έμπρακτα το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα των υγιών δυνάμεων του τόπου, αλλά και την αναγνώριση του ρόλου του πολιτισμού για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
www.thoe.org.gr

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ