ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Άγνωστος πίνακας από την πολιορκία του Ναυπλίου το 1686 από τους Ενετούς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:50:00 μ.μ. |
Άγνωστος πίνακας από την πολιορκία του Ναυπλίου το 1686 από τους Ενετούς (βίντεο)
Την σημαντική ανακοίνωση έκανε ο κ. Δημήτρης Χ. Γεωργόπουλος, Ιστορικός-Αρχειονόμος, Αναπλ. Προϊστάμενος Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Αργολίδας, στα πλαίσια του Επιστημονικού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο "Της Βενετιάς τ΄Ανάπλι -300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής".

Το θέμα του κ.  Γεωργόπουλου ήταν η "Η πολιορκία του Ναυπλίου το 1686 κατά τον Thomas Gavdielle (1688)". Πρόκειται για ένα ξυλόγλυπτο πίνακα που αναπαριστά την πολιορκία του Ναυπλίου από τους Ενετούς κατά την Δεύτερη ενετοκρατία στο Ναύπλιο.
Ο πίνακας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μέσα από το Επιστημονικό Συμπόσιο "Της Βενετιάς τ΄Ανάπλι -300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής" και όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του είχαν την ευκαιρία να γίνουν γνώστες σημαντικών λεπτομερειών από την εποχή εκείνη.

Η παρουσίαση του πίνακα από τον κ Γεωργόπουλο συνοδεύτηκε από λεπτομερείς αναφορές μετά από ερευνά που πραγματοποίησε ο ίδιος. Παρακολουθήστε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Γεωργόπουλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ