ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Νέα τροπή στο έγκλημα του Άστρους: Ζωντανό είχαν κάψει τον 39χρονο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | |
 Ζωντανό είχαν κάψει ο πατέρας και συγγενείς τον 39χρονο στο Άστρος Κυνουρίας στο αποτρόπαιο έγκλημα που είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2014. Ο άτυχος άνθρωπος είχε πυροβοληθεί από τον πατέρα του και ύστερα είχε τοποθετηθεί με τη βοήθεια άλλων μελών της οικογενείας του σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου το οποίο πυρπολήθηκε στη συνέχεια.

Ενώ όμως μέχρι σήμερα υπήρχε η εικόνα ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε ήδη εκπνεύσει πριν από την πυρκαϊά στο ΙΧ, σημειώθηκε δραματική ανατροπή. Με νεότερο πόρισμα του ιατροδικαστή -με βάση νεότερη τοξικολογική εξέταση- ότι το θύμα ζούσε και πιθανόν είχε τις αισθήσεις του όταν τον έβαζαν στο αυτοκίνητο που έκαψαν.

Αυτή η διαπίστωση ορίζει νέα δεδομένα στο κατηγορητήριο, αφού όσοι βοήθησαν τον αρχικό δράστη να κάψει το ΙΧ κατηγορούνται πλέον για συνέργια στην ανθρωποκτονία. Η δίκη έχει ορισθεί να αρχίσει τον επόμενο Νοέμβριο στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο στην Τρίπολη.

Πώς έγινε

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου του 2014 όταν ο 39χρονος, που ζούσε στην Αθήνα, είχε σπουδάσει γυμναστής στα ΤΕΦΑΑ και εργαζόταν ως delivery, επισκέφθηκε τον 75χρονο πατέρα του πιθανόν για να του ζητήσει χρήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πατέρας πυροβόλησε τον γιο του τρεις φορές με την καραμπίνα γεμάτη μονόβολα σκάγια για αγριογούρουνα που κατείχε νόμιμα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα (σ.σ. σύμφωνα με την εικόνα που είχε δημιουργηθεί αρχικά).

Ο 75χρονος υποστήριξε αρχικά στην Αστυνομία ότι ο γιος του «είχε έλθει στο Άστρος με τρία άγνωστα άτομα και ύστερα εξαφανίστηκε». Εν τω μεταξύ η μητέρα και η θεία του θύματος φρόντισαν να καθαρίσουν την αυλή του σπιτιού. Κατά τις έρευνες όμως βρέθηκαν το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα με ίχνη αίματος και οι πινακίδες του οχήματος που ήταν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού.

Έτσι ο πατέρας -εκπροσωπήθηκε νομικά από τον κ. Αλέξη Κούγια- ομολόγησε το έγκλημα και υποστήριξε ότι το διέπραξε επειδή ο γιος του είχε σκαιή συμπεριφορά και είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος του ιδίου και των συγγενών του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του αδερφού του (θείου του θύματος) τοποθέτησε το σώμα του θύματος σε αυτοκίνητο, αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας και μετέβησαν σε ερημική περιοχή όπου του έβαλαν φωτιά προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία.

Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν συνολικά τρία ακόμη άτομα, συγγενείς του 75χρονου δράστη. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν τότε ότι «υπάρχουν ασάφειες στα κίνητρα της εν ψυχρώ εγκληματικής ενέργειας».

Όμως η σημαντική νέα τροπή στο έγκλημα επήλθε από νεότερο πόρισμα του ιατροδικαστή Ναυπλίου κ. Νίκου Κοττακίδη, ο οποίος εντόπισε αιθάλη στους πνεύμονες του 39χρονου θύματος αλλά και την ουσία «ανθρακυλαιμοσφαιρίνη» στο αίμα του, που ήταν σαφέστατες ενδείξεις ότι ήταν εν ζωή όταν μπήκε η φωτιά στο ΙΧ και εισέπνευσε τα αέρια προϊόντα της καύσης.

Μάλιστα ο ιατροδικαστής κλήθηκε στις 28 Απριλίου 2015 να καταθέσει ενώπιον των αρχών και αφού ανέλυσε τα τραύματα του θύματος από την καραμπίνα, ανέφερε ότι ο 39χρονος όχι μόνο ζούσε όταν τον έβαζαν στο πορτμπαγκάζ αλλά και ότι ίσως είχε τις αισθήσεις του και αντιλαμβανόταν τις κινήσεις των συγγενών του. Οι δικαστικοί λειτουργοί διερευνούν αν κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να είχαν αντιληφθεί και οι δράστες που πυρπόλησαν το ΙΧ.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγγενής του 75χρονου που αρχικά είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στο κάψιμο του ΙΧ στη συνέχεια υποστήριξε ότι «ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο» και ότι «οι αστυνομικοί έκαναν του κεφαλιού τους».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ