ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μανιάτης: Ο κυριότερος στόχος της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας είναι η συνδιαμόρφωση πολιτικών προτάσεων «από τα κάτω»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 μ.μ. | |
 «Τολμηρό» άνοιγμα στην κοινωνία επιχειρεί η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)σε μια προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, ο επικεφαλής της Γιάννης Μανιάτης, αλλά και το σύνολο των παρευρισκόμενων, τόνισαν την ανάγκη για ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα της Επιτροπής στην κοινωνία.

«Ο κυριότερος στόχος της Επιτροπής είναι η συνδιαμόρφωση πολιτικών προτάσεων «από τα κάτω», έτσι ώστε η Σοσιαλδημοκρατία να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Μανιάτης αποκάλυψε στα μέλη της επιτροπής ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του 4-5 πολύ «επώνυμοι» άνθρωποι του δημοσίου βίου οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον το εγχείρημα και ενδιαφέρονται να πετύχει, δηλώνοντας πρόθυμοι παράλληλα να το στηρίξουν.

Τα μέλη της Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την οργανωτική δομή και το πλαίσιο λειτουργίας που πρέπει να έχει, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική προς την κατεύθυνση ανασυγκρότησης των δυνάμεων της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας. Συμφώνησαν, δε ότι η Επιτροπή «δεν υποκαθιστά τα κόμματα, αλλά αποτελεί μια μονάδα παραγωγής και προώθησης ιδεών και πολιτικών προτάσεων με σκοπό την συγκρότηση του ελληνικού σοσιαλδημοκρατικού πόλου».

Με συλλογική αισιοδοξία για τις δυνατότητες της χώρας μας, τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία ως τη βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί μια νέα πολιτική κουλτούρα, η οποία θα ξεφεύγει από την περιχαράκωση στο στενό πλαίσιο του όποιου κομματικού πατριωτισμού.

Στους ευρύτερους στόχους της Επιτροπής είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και κυρίως των νέων προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική. Γι αυτόν τον λόγο, επιδιώκει να προκαλέσει την συστράτευση όλων των προοδευτικών δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας.

Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδες ανοιχτής διαβούλευσης, να επιδιώξει την ενεργό δραστηριοποίηση των μελών της στην Περιφέρεια, να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο στον οποίο θα μπορούν να εγγράφονται όλοι όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν και να συμμετάσχουν στη παραγωγή ιδεών, προτάσεων και λύσεων υπό συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση συνεργειών μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Επιτροπής είναι τα ακόλουθα:
Μανιάτης Γιάννης, Επικεφαλής
Αγανίδης Πασχάλης, Οικονομολόγος
Ασημακόπουλος Δημήτρης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Γρυσπολάκης Ιωακείμ, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Διακουλάκης Νίκος, Χημικός Μηχανικός
Επιτροπάκης Μάνος, Γραμ. Δημοκρατικής Παράταξης
Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθήνας
Κάτσικας Σωκράτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά
Λαμπάτος Γαβρίλης, Ιστορικός
Μαλέλης Σταμάτης, Δημοσιογράφος
Μενδώνη Λίνα, τ. Γ.Γ. Υπουργείου Πολιτισμού
Παπαβασιλόπουλος Γιώργος, Καθ. Ε.Μ.Π., Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Πολυτεχνείου
Παπαδόπουλος Ανδρέας, Δημοσιογράφος
Παπαθεοδώρου Γιάννης, Αν. Καθ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πετρέλλη Μαρίνα, Πρωτοβουλία Κέντρου
Πιέρρος Γιώργος, Δημοσιογράφος
Ποδηματά Άννυ, Δημοσιογράφος – τ. Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου
Ράπτης Γιάννης, Χημικός MSc
Ρόβλιας Ντίνος, Δικηγόρος, τ. Υπουργός
Σιακαντάρης Γιώργος, Δρ. Κοινωνιολογίας
Σφυρίου Κοσμάς, τ. Υπουργός
Τούντας Γιάννης, Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ
Χαϊνάς Κώστας, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος
Χάλαρης Μιχάλης, Δρ Χημικός – Αξιωματικός Π.Σ.
Ψύρρας Θωμάς, τ. Βουλευτής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ