ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία του καθηγητή Γ. Κρουσταλάκη στο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 μ.μ. |
 Στα πλαίσια της προσκύνησης του τεμαχίου του Ιερού υφάσματος εμποτισμένου με το αίμα του Αγίου Αγγελή του Αργείου στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ναυπλίου την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού και κατόπιν μίλησε ο καθηγητής Γεώργιος Κρουσταλάκης με θέμα "Η θεραπευτική παιδαγωγική του οσίου Πορφυρίου". 
Εν συνέχεια τελέσθηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Να σημειωθεί πως το ιερό αυτό κειμήλιο έφερε προς προσκύνηση στην Αργολίδα μετά από προτροπή του συλλόγου Δεσμοί αίματος ,ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. 
Το κειμήλιο αυτό αρχικά τέθηκε προς προσκύνηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους και κατόπιν τέθηκε προς προσκύνηση στο Ναύπλιο. Εφέτος συμπληρώθηκαν 202 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Αγγελή του Αργείου .Το άγιο κειμήλιο κατείχε η οικογένεια του αειμνήστου Ιερέως Μάρκου Βασιλάκη, εφημερίου στην Χίο. Ο κ. Βασιλάκης είναι παππούς του Μητροπολίτου Χίου. Ο Άγιος Αγγελής είναι ο προστάτης Άγιος του συλλόγου Δεσμοί Αίματος και κάθε χρόνο τον τιμάνε όλως ιδιαιτέρως .
Ο Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας μαρτύρησε στη Χίο. Η καταγωγή του ήταν από το Άργος της Πελοποννήσου και ζούσε στο Κουσάντασι (Έφεσο) της Μικράς Ασίας. Εργαζόταν ως πρακτικός γιατρός. Ήταν άνθρωπος ήσυχος, ευλαβής, φιλακόλουθος και ελεήμων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ