ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών τίμησε την Dr Παναγιώτα Τσουνάπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 μ.μ. |
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε η τελετή απονομής τιμητικής πλακέτας από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών στην Dr Παναγιώτα Τσουνάπη. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος στον χαιρετισμό του ανέφερε πόσο περήφανους κάνεις τους Αργείους και όλους του Έλληνες με την επιστημονική της δραστηριότητα.

Ο Νίκος Γκαβούνος επισήμανε πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης πως πέρα από την επιστημονική της δεινότητα που αναγνωρίζεται διεθνώς κατάλαβε πόσο την αγαπάνε οι άνθρωποι που ετοίμαζαν την βράβευση της. Παρόντες οι γονείς της που έχουν κάθε λόγω να καμαρώνουν και να αισθάνονται περήφανοι για την κόρη τους.
Την εκδήλωση οργάνωσαν το ΕΚΦΕ Αργολίδας , η ΔΔΕ Αργολίδας και η ΚΕΔΑΜ.

Η Dr Παναγιώτα Τσουνάπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο ΓΕΛ Άργους το 2000. Το ίδιο έτος εισήχθη στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογιών, νυν Σχολή Επιστημών Υγείας, στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων . Ήδη από το προπτυχιακό επίπεδο των σπουδών της ασχολήθηκε με την υπογονιμότητα . Η πτυχιακή της εργασία πάνω στην υπογονιμότητα ζευγαριών , η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα, έγινε υπό την επίβλεψη του Νικολάου Σοφικίτη, MD, PhD, DMSci, Καθηγητή Ουρολογίας Της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και του Ευσταθίου Χατζηλουκά, PhD, Αναπληρωτή Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο ενδιάμεσο έκανε την πρακτική της άσκηση στο εργαστήριο Μικροχημείας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο καθώς και στα τμήματα Μικροβιολογίας, Βιοχημείας και Παθολογικής Ανατομικής του Γενικού Νοσοκομείου Άργους. 
Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών έγινε δεκτή ως υποψήφια διδάκτορας στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tottori στο Yonago της Ιαπωνίας. Το 2013 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής με τίτλο : « Η αντιοξειδωτική θεραπεία με εδαραβόνη και ταυρίνη βελτιώνει την επαγόμενη από το διαβήτη δυσλειτουργία των όρχεων στα ποντίκια».

Παράλληλα για την ολοκλήρωση των σπουδών της τής χορηγήθηκε υποτροφία επί πέντε συναπτά έτη από την Ιαπωνική Κυβέρνηση.

Για επτά χρόνια, από το 2006-2013, εργάστηκε ως ερευνήτρια στο τμήμα Ουρολογίας καθώς και στο τμήμα Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Tottori ενώ για δύο χρόνια υπήρξε και μεταδιδακτορική συνεργάτης στην Ιαπωνική Εταιρεία για την προώθηση της Έρευνας . 
H Dr. Παναγιώτα Τσουνάπη διδάσκει ήδη από το 2010 στο τμήμα Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tottori. To 2015, δε, εκλέχτηκε Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος. Οι διαλέξεις τις αφορούν τους «γενετικούς παράγοντες που σχετίζονται με την ανδρική υπογονιμότητα» και τη «θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας».

Για το ερευνητικό της έργο έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2013 της απονεμήθηκε στο San Antonio του Texas το βραβείο του Ιδρύματος Lalor, ενός ιδρύματος που προωθεί τη βασική έρευνα στον τομέα της αναπαραγωγικής βιολογίας των θηλαστικών διεθνώς, ενώ το 2014 της απονεμήθηκε με ιδιαίτερη μνεία και συνοδευόμενο με χρηματικό έπαινο, το βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΝΙH) για νέους ερευνητές στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Το 2008 είχαν προηγηθεί δύο διακρίσεις στην Πανελλήνια Ουρολογική Συνάντηση στη Χαλκιδική.

Το ερευνητικό της έργο είναι εντυπωσιακό. Μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 90 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει και στη συγγραφή δύο βιβλίων που σχετίζονται με την ανδρική υπογονιμότητα. Εργασίες της ερευνητικής της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στο Τέξας, στην Ατλάντα, στη Στοκχόλμη, στη Μαδρίτη, στη Φλόριντα ,στη Νέα Ορλεάνη ,στο Μιλάνο, αλλά και στην Κύπρο και την Ελλάδα και φυσικά στην Ιαπωνία. 
Εκτός όμως από το ερευνητικό και εκπαιδευτικό της έργο η Παναγιώτα Τσουνάπη έχει και έντονη εθελοντική δράση . Από φοιτήτρια ακόμη ήταν μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ συνέχισε την εθελοντική της δράση και στην Ιαπωνία τόσο παραδίδοντας εθελοντικές διαλέξεις για την Επιστήμη σε μαθητές Λυκείου όσο και βοηθώντας στη νοσηλεία αλλοδαπών ασθενών σε νοσοκομεία. Συμμετείχε επίσης εθελοντικά σε συνεδρίες που σχετίζονταν με διαπολιτισμικές διαφορές μεταξύ των χωρών, παρουσιάζοντας τη χώρα μας.

Υπήρξε μέλος του Τμήματος Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Ιωάννινα και μέλος της Ιαπωνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, ενώ πλέον είναι μέλος της Ιαπωνικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Μιλά τέσσερις γλώσσες- ελληνικά, αγγλικά, ιαπωνικά και γαλλικά.

Είναι παντρεμένη με τον Tetsuya Katayama και μητέρα δύο παιδιών , της Αικατερίνης Aya και του Νικoλάου-Haruto.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ