ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους με τους Βουλευτές Μανιάτη και Ανδριανό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | |
Συνάντηση είχε το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2016 στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τους Βουλευτές του νομού κ. Γ. Μανιάτη και κ. Γ. Ανδριανό , για το ασφαλιστικό και τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ .

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε
Οι προτάσεις μας προς το αρμόδιο υπουργείο είναι οι εξής : 

Επειδή από την περίοδο 2008 μέχρι σήμερα τα καθαρά έσοδα έχουν μειωθεί έως 70% προτείνουμε :
1)Ελεύθερη επιλογή της κλάσης , δηλαδή να μπορούν οι ασφαλισμένοι , όσο διαρκεί η κρίση να μπαίνουν στην χαμηλότερη κατηγορία .
2) Εναλλακτική πρόταση , η κλάση του ασφαλισμένου να καθορίζεται με βάση το καθαρό του εισόδημα , όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα .
3) Όταν πρόκειται για ρύθμιση οφειλών , να υπολογίζεται πάντα κάποιο ποσό διαβίωσης αναλόγως την οικογενειακή κατάσταση του ασφαλισμένου , π.χ. αν είναι παντρεμένος , αριθμός παιδιών , αν σπουδάζουν σε άλλη πόλη κ.λ.π. Για να μπορεί να κάνει κάποιος ρύθμιση θα πρέπει να του περισσεύουν κάποια χρήματα πάνω από το όριο διαβίωσης. Το ποσό οφειλής θα πρέπει να οριστεί στα 50.000€ και μάλιστα το καθαρό , δίχως τόκους και προσαυξήσεις και με την χαμηλότερη κλίμακα .Βρισκόμαστε σε “οικονομικό πόλεμο” πως είναι δυνατόν να χρεώνουν το κλάδο ασθενείας όταν δεν το παρέχει το ταμείο, τόκους και την υψηλότερη κατηγορία , όταν η επιχείρηση έχει ζημιές ή κέρδη κάτω από το όριο διαβίωσης , σε τέτοιες καταστάσεις προστατεύεις τον ασφαλισμένο , δεν τον εξοντώνεις . 

Εφ’ όσον οι οφειλές προέκυψαν όταν τα καθαρά κέρδη του ασφαλισμένου μειώθηκαν κάτω από το όριο διαβίωσης να ρυθμίζονται επίσης με την χαμηλότερη κλάση δίχως προσαυξήσεις και δίχως την χρέωση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και το υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ με χρέωση 30€.
Μόνο έτσι , τουλάχιστον το 70% των ανασφάλιστων πολιτών θα έμπαινε σε ρύθμιση , ο ΟΑΕΕ θα εισέπραττε χιλιάδες ευρώ και θα απαλλαχτεί από τον ανασφάλιστο κόσμο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προτεινόμενες ρυθμίσεις της πολιτείας. 

Όταν κάποιος πρόκειται να βγει στην σύνταξη και οφείλει άνω των 20000€ , π.χ 50000€ , που θα βρει 30000€ να δώσει για να βγει στη σύνταξη , αυτό είναι αδύνατο , γιατί αν τα είχε θα πλήρωνε τις εισφορές του και δεν θα χρωστούσε .

Για όσους λόγο αποδεδειγμένης αδυναμίας βρίσκονται κάτω από το όριο διαβίωσης και δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση των οφειλών και επίσης την χρονική περίοδο που προέκυψαν οι οφειλές πάλι ευρίσκοντο κάτω από το όριο διαβίωσης ,με βάση πάντα τα καθαρά κέρδη προτείνουμε :
Α) Πάγωμα των οφειλών ,κατάταξη αναδρομικά στην χαμηλότερη κατηγορία για τις οφειλές, δίχως τόκους και ιατροφαρμακευτική χρέωση και το υπέρ ΟΑΕΔ-ΟΕΕ 30€ και να αφαιρεθεί όταν ο ασφαλισμένος βγει στη σύνταξη .

β) Για να μπορέσουν να επανενταχτούν οι ανασφάλιστοι που αδυνατούν να μπουν σε ρύθμιση γιατί το ετήσιο πραγματικό εισόδημα είναι κάτω τον 12000€ έως μηδενικό , τα πρώτα τρία χρόνια της επανένταξης στον ασφαλιστικό φορέα η πρώτη κλάση να ξεκινά με το ποσό των 100€ το μήνα , έτσι θα έχει την δυνατότητα να ενεργοποιηθούν το 90% των ασφαλισμένων ανασφάλιστων και το Κράτος δεν θα επιβαρύνεται με τους ανασφάλιστους και θα ενισχυθεί το ταμείο του ΟΑΕΕ , διαφορετικά οι περισσότεροι ανασφάλιστοι δεν πρόκειται να επανέλθουν ποτέ , γιατί τα εισοδήματα δεν φτάνουν ούτε για να ζήσουν την οικογένειά τους και οι περισσότεροι ζουν με δανεικά ή με κάποια σύνταξη από τους γονείς τους.
γ). Αποποινικοποίηση των οφειλών.
δ). Όσοι έχουν κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν την επιχείρησή τους όσο διαρκεί η κρίση , λόγο οικονομικών δυσκολιών , και είναι άνω των 58ετών , με 33 χρόνια ασφάλισης και τους λείπουν ένα με δυο έτη ασφάλισης ,να μπορούν να βγάλουν ολόκληρη σύνταξη δίχως όριο ηλικίας .
Εάν δεν μπορεί να γίνει αυτό τουλάχιστον για δυο χρόνια ώσπου να βγουν στην σύνταξη να δίνεται επίδομα ανεργίας χωρίς όρους π.χ οφειλές κ.λ.π. όπως δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος , γιατί σε αυτή την ηλικία όταν θέλουν ένα με δυο χρόνια να βγουν στη σύνταξη που θα βρουν εργασία.
Ίσως θα πρέπει να βρεθεί κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα γι αυτή την ηλικία .
ε) Κατ’ εξαίρεση να βγαίνουν σε σύνταξη όσοι έχουν κλείσει την επιχείρηση με 35 έτη , μέχρι το 2020 και στη συνέχεια όταν η οικονομία φτιάξει να γίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους.
Είναι φυσικό όταν η επιχείρηση είναι ζημιογόνα να μην μπορεί να συνεχίσει έως τα 62 ή 67 χρόνια και όταν δεν έχει άλλα εισοδήματα και είναι πάνω από 58 ετών ,πως θα ζήσει .
Ενώ στο δημόσιο είναι διαφορετικά , γιατί ο μισθός είναι εξασφαλισμένος και μπορεί να βγει στα 62 στα 67 και στα 70 .

ζ) Όσοι είχαν ανέβει κλίμακα προαιρετικά και πλήρωναν παραπάνω χρήματα , πέραν της υποχρεωτικής εισφοράς ,τη διαφορά αυτή για όσα χρόνια πλήρωναν επιπλέων ,να αφαιρεθεί από της οφειλές που έχουν σήμερα .

η) Ενοποίηση όλων των ταμείων , ισονομία στο χρόνο σύνταξης .
θ) Μείωση των συντάξεων άνω των 1600€ για να μην την πληρώσουν μόνο οι νέοι συνταξιούχοι .
i) Προστασία πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ