ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Έργο του Ν.Χριστοδούλου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Άργους στη Σκάλα του Μιλάνου με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:33:00 μ.μ. |
Ένα έργο για ορχήστρα του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Άργους, ταξιδεύει στο εξωτερικό, ύστερα από την πρώτη εκτέλεσή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: το έργο "Ντεμπυσσύ Πρελούδια - Βιβλίο 2, σε ενορχήστρωση Νίκου Χριστοδούλου".
Το μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ "ΜΙΤΟ Μουσικός Σεπτέμβριος" (Μιλάνο – Τορίνο) ανοίγει φέτος με το έργο "Ντεμπυσσύ/Χριστοδούλου Πρελούδια", σε πρώτη εκτέλεση στην Ιταλία, με την διάσημη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Τζιαναντρέα Νοσέντα, στην εναρκτήρια συναυλία που γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρέτζο του Τορίνο και στις 3 Σεπτεμβρίου στη Σκάλα του Μιλάνου. Η νέα διεύθυνση του Φεστιβάλ ανακοίνωσε πρόσφατα τα "πρώτα 14highlights" του φετινού ανανεωμένου Φεστιβάλ (http://www.mitosettembremusica.it/en/festival/fufe/curtain-riser.html ). «Όταν ο Ντεμπυσσύ συνέθεσε ταΠρελούδια - βιβλίο 2, για πιάνο, το 1912, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 100 χρόνια αργότερα ο Νίκος Χριστοδούλου θα τα μετέγραφε για ορχήστρα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Φεστιβάλ, όπου μάλιστα η πρώτη συναυλία του Φεστιβάλ τιτλοφορείται από το έργο αυτό.
Η παρτιτούρα του έργου εκδόθηκε πριν λίγο καιρό από τον μεγάλο διεθνή εκδοτικό οίκο Μπούζεϊ εντ Χόουκς. Ο Νίκος Χριστοδούλου έχει διευθύνει το έργο σεσυναυλίες με ιδιαίτερη επιτυχία, σε πρώτη εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2012 (επέτειος Ντεμπυσσύ), με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και στη συνέχεια στο Ερεβάν, με την Φιλαρμονική της Αρμενίας, και στο Λονδίνο, με την ορχήστρα Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών στο Μπάρμπικαν. Στη διεθνή του δραστηριότητα Νίκος Χριστοδούλου έχει ιδιαίτερη και πολύχρονη σχέση, ως διευθυντής ορχήστρας, αλλά και ως συνθέτης, με τις μεγάλες ορχήστρες της Βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς, εκτός από την Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου και τώρα τη Συμφωνική του Λονδίνου, έχει συνεργασθεί επίσης με την Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, την οποία διηύθυνε στην διεθνώς βραβευμένη δισκογραφική σειρά με έργα Νίκου Σκαλκώτα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ