ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

"Το ορκίζομαι στις ρυτίδες μου": Ένα βιβλίο που ταρακούνησε τις εφησυχασμένες ψυχές μας… (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. |
…. < δεν βρίσκω άλλον λόγο για να συνεχίσω, αν δεν μπορώ να διαθέτω από το έλλειμμα μου, στον συνάνθρωπό μου > ….

Με αυτά τα λόγια η συγγραφέας και δημοσιογράφος ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ξεκίνησε την παρουσίαση του βιβλίου της, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον Πολυχώρο "Artiki Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ," στο Κρανίδι.
< ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΟΥ > κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015 από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ με στόχο και σκοπό τα έσοδα του βιβλίου να ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τον σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο Η ΠΙΣΤΗ.
Μέσα σε εννέα μήνες το βιβλίο πέρασε στην δεύτερη έκδοσή του και διατέθηκαν στον σύλλογο περί τις 4.500 ε.


< έχοντας περάσει από μεγάλο πόνο νομίζω πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω αν δεν διέθετα εαυτόν στην επιθυμία του άντρα μου, της αγάπης μου, που έφυγε από αυτή την ζωή με μια σκέψη…. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ; Ο πόνος έφερε πρόταση ζωής κι ίσως σε κάποιες περιπτώσεις… και την ίδια την ζωή….. > 

Το βιβλίο πραγματεύεται τον ΕΡΩΤΑ και τον ΘΑΝΑΤΟ. Κατά την συγγραφέα είναι τόσο όμοιοι, που τρομάζει κανείς… στην αίσθηση τούτης της ταύτισης… Αποσπάσματα από τα οκτώ κεφάλαια του βιβλίου διάβασαν ο ηθοποιός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ, η ΣΤΕΛΛΑ ΙΩΑΝΝΟΥ μέλλος της θεατρικής ομάδας του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού ‘’Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’ και την σκηνοθετική επιμέλεια της παρουσίασης ο ΙΩΝ ΞΥΠΟΛΙΑΣ.
Την διοργάνωση είχε ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ενώ την διαφορετική ηχώ στην σιωπή των εξομολογήσεων, έδωσαν οι μελωδικές φωνές της παιδικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου ΤΑΚΗ ΜΑΝΙΑΤΗ, που ερμήνευσαν τέσσερα τραγούδια ανάμεσα από τις αφηγήσεις.
< είναι η πρώτη φορά που παίρνω χαρά από την παρουσίαση του βιβλίου μου, > είπε η συγγραφέας. Για να συνεχίσει…. < πριν από ένα χρόνο όταν τα ποσά που συγκεντρώνονταν ήταν μικρά, ένοιωθα πως δεν μπορώ τίποτα να κάνω για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ. Αργότερα, κατάλαβα πως και το ένα ευρώ ακόμα έχει αξία τεράστια. Γιατί; Με τον χρόνο αυγατίζει και κυρίως; Δημιουργεί μια αλυσίδα ΑΓΑΠΗΣ που είναι το ζητούμενο. >
Ετούτη, η παρουσίαση είχε ένταση, είχε αφύπνιση, είχε δάκρυα πόνου κι αγάπης, είχε δύναμη, είχε φωνές υποταγής κι επανάστασης. Μα πάνω από όλα είχε ΠΡΟΤΡΟΠΗ…. < ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ….. >
Συγκεντρώθηκε το ποσό των 300€ ενώ ο πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ και τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας δεσμεύθηκαν πως η παρουσίαση θα επαναληφθεί στα μέσα του Αυγούστου και στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ‘’Ερμηνείες Ερμηονίδας’’.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ