ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ξεκινάει το Σάββατο στο Ναύπλιο με 1200 αθλητές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Νότιου Ομίλου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | |
Ξεκινάει το Σάββατο στο Ναύπλιο με 1200 αθλητές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Νότιου Ομίλου (βίντεο)
 Συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Νότιου Όμιλου που θα διεξαχθεί το Σαββατοκυριακο 2 και 3 Ιουλίου στο Ναύπλιο παραχώρησαν σήμερα, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης και ο Γιάννης Μπόλλας, εκ μέρους των διοργανωτών όπου είναι ο ΣΕΓΑΣ, με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον ΔΟΠΠΑΤ και τον Δήμο Ναυπλιέων.


Στην πρωτεύουσα της Αργολίδας το Ναύπλιο θα επικεντρωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου σχετικώς με τα πανελλήνια πρωταθλήματα, αφού μετά απ’ αυτό που αφορούσε παίδες και κορασίδες στα Τρίκαλα, θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο για το Νότιο όμιλο εκείνο των παμπαίδων-παγκορασίδων α’.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της κατηγορίας αυτής έχουν το δικαίωμα για πρώτη φορά να λάβουν μέρος σε αγώνες πανελλήνιας φάσης και να δοκιμάσουν τις…αντοχές τους. Πάντως, μέχρι και πριν τρία χρόνια η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ενιαία, προτού διασπαστεί σε όμιλο βορρά και νότου.

Στο Ναύπλιο θα βρεθούν αθλητές-αθλήτριες των παρακάτω ΕΑΣ: Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βόρειας Πελοποννήσου, Πειραιά, Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Λέσβου, Χίου – Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Κρήτης και Βοιωτίας – Εύβοιας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν από τα σωματεία στις κατά τόπους ΕΑΣ έως αύριο, κι αφού υπάρξει η επεξεργασία από τους τεχνικούς συμβούλους για την ορθότητά τους, θα πάνε στον ΣΕΓΑΣ για τον καταρτισμό των λιστών σε κάθε αγώνισμα.
Τα αγωνίσματα στο Ναύπλιο:

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄:

ΔΡΟΜΟΙ: 80μ, 150μ, 300μ, 600μ., 1.000μ., 3.000μ., 100μ. εμπ , 300 μ. εμπ.

4 Χ 80μ., 4 X 300μ., 5.000μ. βάδην,

ΑΛΜΑΤΑ: ΥΨΟΣ, ΚΟΝΤΩ, ΜΗΚΟΣ, ΤΡΙΠΛΟΥΝ.

ΡΙΨΕΙΣ: ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ, ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ, ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ.

ΣΥΝΘΕΤΑ – ΕΞΑΘΛΟ: 100 ΕΜΠ – ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΥΨΟΣ

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 1.000 μ.


ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄:

ΔΡΟΜΟΙ:80μ, 150μ, 300μ, 600μ , 1.000μ, 2.000μ, 80μ εμπ., 300μ. εμπ.

4 Χ 80μ, 4 Χ 300μ., 3.000μ. βάδην,

ΑΛΜΑΤΑ: ΥΨΟΣ, ΚΟΝΤΩ, ΜΗΚΟΣ.

ΡΙΨΕΙΣ: ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ, ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ, ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ.

ΣΥΝΘΕΤΑ – ΠΕΝΤΑΘΛΟ:80 ΕΜΠ – ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 600 μ.

Οι ηλικίες των αθλητών-αθλητριών:

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄, μπορούν να δηλωθούν και να συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές-τριες που έχουν γεννηθεί το 2001 και το 2002.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευ-ταία Υπουργική απόφαση « περί εγγραφής αθλητών ».

α) Κάθε αθλητής – αθλήτρια έχει δικαίωμα να δηλωθεί και να συμμετέχει σε δύο (2) αγωνίσματα, με την προϋπόθεση να μην είναι και τα δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων. Οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός επιτρέπεται.

β) Οι αθλητές – τριες που θα συμμετέχουν στα Σύνθετα αγωνίσματα (Έξαθλο – Πένταθλο), ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να δηλωθούν και να συμμετέχουν και σε δεύτερο αγώνισμα.

Ειδικά για τα αγωνίσματα των ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ και σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου, τα σωματεία έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και αθλητές – τριες που είναι δηλωμένοι μόνο στα ατομικά αγωνίσματα τους (μέχρι 2 ατομικά) με την προϋπόθεση όμως ότι οι αθλητές – τριες αυτοί και με την οριστική συμμετοχή τους στη σκυταλοδρομία δεν θα υπερβούν τον ανώτατο αριθμό αγωνισμάτων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αθλητές – τριες που αγωνίζονται ΜΟΝΟ στις σκυταλοδρομίες αναγράφονται υποχρεωτικά στο έντυπο συμμετοχής, στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ - ΠΚ Α΄ μπορούν να συμμετέχουν οι αθλητές – αθλήτριες (2000 - 2001) που εκπληρώνουν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Κατετάγησαν στη ΔΩΔΕΚΑΔΑ (12αδα) του αντίστοιχου ατομικού αγωνίσματος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που αγωνίστηκαν την προηγούμενη χρονιά (2014) ή η επίδοσή τους την προηγούμενη χρονιά (2015) ήταν στις ΔΕΚΑ (10) καλύτερες στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄, στο αντίστοιχο όμως αγώνισμα που θα συμμετέχουν το 2015 ή

Έχουν πετύχει τα αντίστοιχα όρια που απαιτούνται στο αγώνισμα που θα συμμετέχουν, σε επίσημους αγώνες ανοιχτού στίβου και οι οποίοι αγώνες διοργανώνονται από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τις Ε.Α.Σ. (ή είναι με την έγκρισή τους) και τα σωματεία (με την έγκριση όμως του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή των Ε.Α.Σ.) ή στο σχολικό πρωτάθλημα (μόνο στη Β΄ φάση «όμιλοι» και Γ΄ φάση «Πανελλήνια»).

Επίσης ισχύουν ως όρια πρόκρισης οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται σε διεθνείς συναντήσεις όταν οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται από την ΙΑΑΦ, την EAA ή είναι με την έγκρισή τους, αναφέρονται δε στο διεθνές καλεντάρι και οι αθλητές – τριες συμμετέχουν με την άδεια της ομοσπονδίας.

Τα όρια πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1/3/2015 μέχρι και την τελευταία Κυριακή πριν από τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Εκτός από τους παραπάνω κάθε σύλλογος μπορεί να δηλώσει ακόμα:

ΔΥΟ (2) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αν από το σύλλογο αυτό δεν έχει προκριθεί κανένας αθλητής - αθλήτρια ή έχουν προκριθεί μέχρι 4 αθλητές-τριες συνολικά.

ΤΡΕΙΣ (3) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αν από το σύλλογο αυτό έχουν προκριθεί από 5 μέχρι 8 αθλητές-τριες συνολικά.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αν από το σύλλογο αυτό έχουν προκριθεί από 9 και πάνω αθλητές-τριες συνολικά.

Κάθε αθλητής ή αθλήτρια αυτής της παραγράφου 4.4 (που δεν έχει πετύχει τα όρια – προϋποθέσεις πρόκρισης) μπορεί να δηλωθεί και να συμμετέχει σε ένα (1) μόνο ατομικό αγώνισμα (Επιπλέον μπορεί να συμμετέχει στα 4Χ80 ή στα 4Χ300 και πάντα σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω).

Σημείωση: Ειδικά εάν το σωματείο δικαιούται δύο (2) αθλητές χωρίς όριο, τότε σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να δηλώσει ΕΝΑ μόνο αθλητή χωρίς όριο, σε ΔΥΟ ατομικά αγωνίσματα. Έτσι καλύπτει και τις 2 θέσεις των αθλητών χωρίς όριο και φυσικά δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει και δεύτερο αθλητή χωρίς όριο.

Το αντίστοιχο ισχύει και για τους 4 αθλητές (μπορούν να αγωνιστούν αντί για 4 αθλητές σε 4 αγωνίσματα, μόνο 2 αθλητές σε 2 ατομικά αγωνίσματα ο καθένας).

Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν για το σύνολο των αγωνισμάτων της κατηγορίας ΠΠ – ΠΚ Α΄ (για τα οποία ισχύουν όρια – προϋποθέσεις πρόκρισης).

Στις σκυταλοδρομίες 4 Χ 80 και 4 Χ 300μ. δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής (η συμμετοχή δηλαδή των σωματείων είναι ελεύθερη).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ