ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ναύπλιο: Απίστευτη κομπίνα με 10 τόνους λάδι από την Λέσβο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:53:00 μ.μ. |
Ναύπλιο: Απίστευτη κομπίνα με 10 τόνους λάδι από την Λέσβο
 Απίστευτη απάτη έστησαν επιτήδειοι σε βάρος του Αγροτικού Συνεταιρισμό Παλαιοχωρίου Λέσβου. Συνολικά 10.000 κιλά ελαιόλαδου χαμηλής οξύτητας έφυγαν από το Συνεταιρισμό Παλαιοχωρίου με αρχικό προορισμό το Ναύπλιο, όμως στη διάρκεια του ταξιδιού, το εμπόρευμα άλλαξε προορισμό και τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στο Συνεταιρισμό Παλαιοχωρίου.

Αναλυτικότερα, πριν από μερικές ημέρες ζητήθηκε από άτομο που δήλωσε εκπρόσωπος Ανώνυμης Εταιρείας που εδρεύει στο Ναύπλιο να αγοράσει δέκα τόνους ελαιολάδου χαμηλής οξύτητας. 

Αφού διαπραγματεύθηκε, τηλεφωνικά πάντα, με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο του συνεταιρισμού, του έστειλε με φαξ έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας, απ’ το οποίο προέκυπτε ότι το ποσό της αξίας του ελαιολάδου με τον ΦΠΑ μεταβιβάσθηκε διατραπεζικά στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ύστερα απ’ αυτό ο συνεταιρισμός με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού του Συμβουλίου παρέδωσε το Σάββατο 9 Ιουλίου δέκα τόνους ελαιολάδου σε μεταφορέα, ποσότητα που συνοδεύονταν από δελτίο αποστολής και τιμολόγιο στα οποία αναγράφονταν τα στοιχεία της Ανώνυμης Εταιρείας στο Ναύπλιο.

Τα χρήματα ποτέ δεν εμφανίσθηκαν στον λογαριασμό του συνεταιρισμού στην Τράπεζα Πειραιώς. Τότε οι υπεύθυνοί του αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης και υπέβαλαν μήνυση, την οποία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης διαβίβασε στην Εισαγγελία Πειραιά, επειδή ο τελευταίος που παρέλαβε το φορτίο από το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, ήταν άτομο του οποίου το μόνο γνωστό στοιχείο είναι ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι ο μεταφορέας, ο οποίος είχε ρητή έγγραφη εντολή να παραδώσει το φορτίο στην εταιρεία στο Ναύπλιο, είπε στον εκπρόσωπο του συνεταιρισμού ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έλαβε εντολή απ” αυτόν που δήλωσε εκπρόσωπος τής παραλήπτριας εταιρείας από το Ναύπλιο και παρέλαβε το λάδι στον Πειραιά, να παραδώσει το φορτίο σε συγκεκριμένη διεύθυνση στου Ρέντη, πράγμα που έκανε χωρίς όμως να ενημερώσει σχετικά τον συνεταιρισμό και να έχει τη συγκατάθεσή του.

Μετά την υποβολή της μήνυσης, ο συνεταιρισμός απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στον μεταφορέα, ζητώντας να πληροφορηθεί με ποια δικαιολογία άλλαξε τη διεύθυνση παράδοσης του φορτίου από το Ναύπλιο στου Ρέντη, ποια στοιχεία περιέλαβε στη φορτωτική που εξέδωσε, ποιο είναι το ποσό της αμοιβής του για τη μεταφορά του φορτίου, με ποιον τρόπο το εισέπραξε και ποια είναι τα στοιχεία του φερόμενου ως συνεργάτη που παρέλαβε το φορτίο και το παρέδωσε στου Ρέντη, αντί στο Ναύπλιο και βεβαίως ποιος είναι ο παραλήπτης του φορτίου, τα στοιχεία του οποίου είχε υποχρέωση να λάβει ο μεταφορέας ή ο εκπρόσωπός του και να καταγράψει στο αντίγραφο της φορτωτικής.

«Επειδή το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, δεδομένου μάλιστα του μικρού μεγέθους του συνεταιρισμού, θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που θα βοηθήσουν να αποκαλυφθούν τα μέλη της εγκληματικής σπείρας» σημείωσαν στελέχη του συνεταιρισμού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ