ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ορεινή Κυνουρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:39:00 μ.μ. | | |
Μεγάλη πυρκαγιά στην Ορεινή Κυνουρία
 Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στη περιοχή της Μελιγούς στην Ορεινή Κυνουρία της Αρκαδίας. Καίγεται δύσβατη δασική αλλά όχι με συμπαγή βλάστηση έκταση.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς, που έχει πλέον οριοθετηθεί, έγιναν εναέριες ρίψεις από οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα πεζετέλ και τέσσερα καναντερ που απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Ελευσίνας, από πεζοπόρα τμήματα και περισσότερα από είκοσι οχήματα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Μάλιστα στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις με οχήματα από την Πύλο και τον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Οι εναέριες ρίψεις σταμάτησαν, συνεχίζεται όμως το έργο της κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης. 

Οι προσπάθειες όλων των δυνάμεων ήταν προς την κατεύθυνση να προστατεύσουν από τη μανία της πυρκαγιάς τα κατοικημένα χωριά, την Ορεινή Μελιγού και τον Αη Γιάννη, που βρίσκονται κοντά στο σημείο που ξέσπασε αλλά και τον Πάρνωνα ένα από τα ωραιότερα ελληνικά βουνά με πυκνή δασοκάλυψη, πλούσια χλωρίδα και πολυσύνθετη πανίδα και ένα δασικό σύμπλεγμα που είχε σε κάποια σημεία του πληγωθεί από τις πυρκαγιές του 2007.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ